HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mursi'nin yargılanması

Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 35 kişinin, "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

KAHİRE (AA) -Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, Başkent'teki polis akademisinde yapılan duruşmayı, radyo ve televizyon kurumlarından oluşturulan teknik komisyonun, dava kapsamında bazı verilerle ilgili hazırlanan raporu incelemesi için 9 Temmuz'a erteledi.

"Soruşturmanın gizliliği ve ulusal güvenliği korumak" gerekçesiyle tanıkların dinlenildiği celselerin gizli yapılması yönündeki mahkeme kararından dolayı, duruşmalar basına kapalı gerçekleştiriliyor.

Mursi ile 35 sanığın yargılandığı "casusluk" davasında, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı işbirliği" yapmakla itham edilen 36 sanıktan 22'si tutuklu bulunuyor. 14 sanık ise gıyaben yargılanıyor.

Öte yandan aynı mahkeme, Mursi ile 130 sanığın yargılandığı, basında "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen ve daha önce 5 Temmuz'a ertelenen davanın 7 Temmuz'a ertelenmesine karar verdi.

"Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 105'i firari ve aralarında darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler