HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müslüman din adamı boğazı kesilerek öldürüldü

Rusya'da Azeri asıllı Müslüman din adamı ırkçı saldırıya uğradı.

MOSKOVA (İHA) - Rusya'da son yıllarda giderek artan ırkçı saldırıları bir yenisi daha eklendi. Moskova'da dün gece meydana gelen olayda Azeri asıllı Müslüman bir din adamı, evinin önünde ırkçılar tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Boğazı kesildikten sonra yüzü de bıçakla kesilen Metin Mehdiyev isimli 33 yaşındaki genç din adamının Rusya Müftüler Konseyi, Kafkas Halkları Kongresi ile de sıkı işbirliği yaptığı ve özellikle gençlik kollarında çalıştığı bildirildi.

Rusya İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Mehdiyev'in Salı günü gece geç saatlerde yaşadığı evin karşısındaki markete yiyecek almak için indiği sırada evinin yakınlarında katledildiğini açıkladı.

Görgü tanıkları ise saldırganların beş kişi olduğunu ve aralarında bir bayanın da bulunduğunu ifade ettiler. Saldırganlar arasında bir bayanın bulunması, saldırının ırkçılar tarafından gerçekleştirildiği ihtimalini yükseltirken, polis Mehdiyev'in cep telefonu ve cebindeki 200 doların gasp edilmesi dolayısıyla olayın soygun amacıyla yapılabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Resmi verilere göre, Rusya'da geçen yıl 42 kişinin ırkçılar tarafından katledildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler