HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müslüman kadına hesap soran İngiliz gözaltına alındı

Belçika'daki terör saldırılarından sonra Londra'da Matthew Doyle adlı İngiliz saldırılar yüzünden Müslüman bir kadına hesap sorduğu bilgisini Twitter hesabından paylaşmasından sonra gözaltına alındı.

Müslüman kadına hesap soran İngiliz gözaltına alındı

İngiltere'nin başkenti Londra'da 46 yaşındaki Matthew Doyle ''Dün Croydon'da Müslüman bir kadından Brüksel'i açıklamasını istedim. Benimle ilgisi yok dedi. Samimiyetsiz bir yanıt'' mesajını paylaştı

Twitter'de kısa sürede yayılan Doyle'nin mesajı, hem alay konusu oldu hem de birçok kişi tarafından eleştirildi.

Joe Heenan adlı kullanıcı '' 5 yaşındaki oğluma konut faizlerindeki artışı sordum. Ben, Batman'ı seviyorum dedi. Samimiyetsiz bir yanıt'' diye yazdığı görüldü.

Kimberley John ise ''Dün Croydon'da beyaz bir adamdan Hitler'i ve soykırımı açıklamasını istedim. 'Benimle ilgisi yok'' dedi. Samimiyetsiz bir yanıt." diye yazdı.

Independent gazetesindeki haberde Londra Emniyet Müdürlüğü sözcüsü 46 yaşındaki adamın sosyal medya üzerinden ırkçı nefreti teşvik ettiği şüphesiyle Croydon'daki evinde gözaltına alındığını ve geceyi Güney Londra'daki Polis Karakolu'nda geçirdiğini söyledi.

Matthew Doyle, kendisine yöneltilen sert eleştirilere karşılık, yaptığının ırkçılık olmadığını iddia etti. Gözaltına alınmadan önce Huffington Post gazetesine konuşan Doyle, kadına başı örtülü olduğu için soru sorduğunu söyledi.

Doyle, son olarak ''Bir havlu kafalıyı taciz ettiysem kimin umrunda'' diye yazdı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler