HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na rakip

Mısır'ın başkenti Kahire'de "Suriyeli Demokratlar Birliği" adıyla yeni bir siyasi oluşum kuruldu.

KAHİRE (A.A) - Birliğin kuruluşunun ilan edildiği toplantı sonrasında AA muhabirine açıklama yapan, birliğin üyelerinden Suriyeli muhalif Velid el-Bunni, "Amacımız demokrasi ve çoğulculuğa inanan, Suriye'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) rakip bir birlik kurmak" dedi.

Bunni, "Biz demokrat eğilimli bir grubu temsil ediyoruz" diyerek Suriye Muhalif ve Devrimci Ulusal Güçler Koalisyonu'na (SMDK) rakip olma gibi bir gayelerinin bulunmadığını söyledi.

Birlik üyesi Kemal el-Lebvani de demokrasi söylemiyle yola çıktıklarını ve bu alanda "Mısır devriminde sivil devlet söylemini gündeme getiren ancak uygulamada dini devleti savunan İhvan'a" rakip olduklarını kaydetti.

Toplantıya katılan ÖSO Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Abdulhamid Zekeriya, ÖSO'nun görevinin hem vatanı hem de tüm çeşitliliğiyle siyasi hayatı korumak olduğunu kaydetti.

Çeşitliliğin ancak demokratik bir devletle sağlanabileceğine vurgulayan Zekeriya, Suriye'de çoğulcu ve sivil bir devletin oluşmasını istediklerini dile getirdi.

Suriyeli muhalif Mişel Kilo da demokrasi ve çoğulculuğa inanan herkesi birliğe katılmaya çağırdı.

Birliğin bugün başlayan toplantısının pazartesi günü sona ermesi bekleniyor.

Tüm haberler

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler