HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Müslüman Kardeşler'e AKP modeli'

Müslüman Kardeşler'in "siyasi model" olarak AKP'ye baktıkları yorumları yapılıyor.

İngiliz The Times gazetesi, Mısır'daki Müslüman Kardeşler Hareketi'nin ilk kez bu hafta Washington'a bir temsilci göndereceğini belirtirken "Türkiye'nin ılımlı İslamcı lideri Erdoğan, bir zamanlar Batı'nın desteklediği laik ordunun kontrolündeki ülkesini siyasi ve ekonomik olarak bölgesel bir güce dönüştürdü. Ama Mısır'ın Türkiye'nin ekonomik ve siyasi düzeyini yakalayabilmesi için önünde çok yol var" yorumunu yaptı.

İngiltere'nin büyük gazetelerinden The Times, "Mülüman Kardeşler'e AKP modeli" değerlendirmesinde bulunduğu haber analizinde Mısır'da şimdiye kadar devlet idaresinden uzak tutulan ve Batı tarafından dışlanan Müslüman Kardeşler Hareketi'nin ilk kez bu hafta Washington'a bir temsilci göndereceğini belirterek "Müslüman Kardeşler 80 yıllık tecritten sonra Batı'yla ilişki kuruyor" dedi. Gazeteye göre bu adım Mısırlı İslamcıların ana akım siyasete dahil olma perspektiflerini yansıtıyor.

Times, BBC Türkçe tarafından yansıtılan analizinde Müslüman Kardeşler'in kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi'den bir heyetin, Mısır'ın tehlikeli bir şekilde, istikrarsız ekonomisini düzlüğe çıkarmak için yardım ve yatırım isteyecekleri Amerika'da, sunum ve giysileriyle işadamı gibi bir profil çizmeyi amaçladığını belirtiyor.

-"BATILI BİR MODEL ARIYORLAR"-

"Mısır'ın yeni yöneticileri şimdi, demokrasinin yerel bir yorumuyla gelecekleri için Batılı bir model arıyor" diyen Times şöyle devam etti:

"Ülkelerini kalkındırmak için Amerika ve Avrupa'nın parasına, siyasi model olarak Türkiye'ye bakıyorlar. Türkiye'nin ılımlı İslamcı lideri Erdoğan, bir zamanlar Batı'nın desteklediği laik ordunun kontrolündeki ülkesini siyasi ve ekonomik olarak bölgesel bir güce dönüştürdü. Ama Mısır'ın Türkiye'nin ekonomik ve siyasi düzeyini yakalayabilmesi için önünde çok yol var. Halk ekonomik liberalleşmenin etkileri bir an önce hissetmezse, modelleri Ankara'da değil Riyad'da olan köktenci Selefiler hazırda bekliyor."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler