HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul bombalanıyor, yoğun operasyon

Musul'un Eski Şehir bölgesinde yavaşlayan operasyonda sıcak gelişmeler var, IŞİD teröristleri insansız hava araçlarıyla bombalanıyor. Sahada ise Irak ordu birlikleri teröristlerle kapı kapı çarpışıyor. Kentten az önce gelen fotoğraflarda terör örgütü lideri El Bağdadi’nin halifelik ilan ettiği El Nuri camii ve çevresinin yoğun bir siyah dumanla kaplandığı görülüyor.

Musul bombalanıyor, yoğun operasyon

Irak Federal güçleri Musul’da başlattıkları yeni operasyonda terör örgütü IŞİD’e karşı evden eve yaptıkları çatışmalara odaklanmış durumda... Musul’un Eski Şehir bölgesinde dar sokaklar sebebiyle tank ve ağır silahları bölgeye sokabilmek oldukça zor. Bölgede köşeye sıkışmış olan IŞID ile mücadelede Irak askerleri evden eve keskin nişancılarla ve IŞİD’in üzerine bomba yüklü bıraktıkları insansız hava araçlarıyla savaş veriyor.

Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’da terör örgütü IŞİD’in elindeki son kaleyi almak için Irak kuvvetleri dün yeni bir operasyon başlattı. 2014 yılından bu yana kenti elinde bulunduran terör örgütü IŞİD’e karşı, Irak güçleri son 6 aydır kapsamlı bir savaş veriyor.

Terör örgütünün yoğun olarak bulunduğu Musul'un batısındaki tank ve ağır silahların giremediği Eski Şehir’de operasyonlar yavaşlamıştı. Son duruma göre Irak polis güçleri Eski Şehir’in 200 metre derinine ilerlemeyi başardı. Böylelikle Irak güçleri IŞİD lideri El Bağdadi’nin halifeliğini ilan ettiği El Nuri canisine gittikçe yaklaşıyor. Cami ve çevresindne gelen son görüntülere göre bölge yoğun bir siyah Duman altında...

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YENİ TAKTİĞİ

Yetkili IŞİD’in yeni göze saldırı tekniğinin motorsikletli canlı bombalar olduğunu belirtti. Adı açıklanmayan polis yetkilisi canlı bombaları durdurmak için her evi teker teker izlediklerini söyledi.

Irak güçleri ABD’nin önderliğinde oluşturulan koalisyon güçlerinin desteğiyle doğu Musul ve Batı Musul’un yarısını terör örgütü IŞİD’den temizlemeyi başardı. Ordu şimdi Musul’un Eski Şehir bölgesine odaklanmış bulunuyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN YENİ KİMYASAL SALDIRI

Russia Today''in iddiasına göre yterör örgütü IŞİD Musul'daki Irak askerlerine karşı kimyasal silah kullandı. Irak polisi, Musul'daki Uruba ve Bab El Jadid bölgelerinde terör örgütünün Irak hükümet güçlerine kimyasal silahlarla saldırdığını duyurdu. Saldırının sadece basit yaralanmalara neden olduğu 6 Irak askerinin yaralandığı belirtildi.

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, IŞİD tarafından 2014'de ele geçirilmişti. Ancak hükümet kuvvetleri, son 6 ayda gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu Musul'un büyük bir bölümünü IŞİD'ten geri aldı.

Musul operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana 400 bin kişi bölgede mahsur kaldı, 300 binden fazla kişi de çatışmalardan kaçtı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler