HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Musul operasyonunda IŞİD’e 3 bin bomba ve roket atıldı'

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian, Musul operasyonunun 15 Ekim'de başlamasından bu yana IŞİD'e 3 bin bomba ve roket atıldığını söyledi.

'Musul operasyonunda IŞİD’e 3 bin bomba ve roket atıldı'

Rudaw İngilizce'ye göre, Albay John Dorrian "Musul'u kurtarma operasyonunun başlamasından bu yana 3 bin bomba ve roket, DAEŞ'i hedef aldı" dedi.

Bu arada, Ninova Operasyonlar Komutanlığı da, Musul operasyonu sırasında şimdiye kadar 2 bin örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MUSUL'UN KUZEYİNDE 10 KM'LİK İLERLEME KAYDEDİLDİ

Açıklamada 16'ncı Tümen'in Musul'un Şelalat bölgesine ulaştığı, Musul'un kuzeyi ile Naveran Cephesi'nde 10 kilometrelik ilerleme kaydedildiği belirtildiğini duyuruldu.

Rudaw, bu konudaki haberinde "Doğudaki Bertille bölgesinde 20 kilometre ilerleyen ordu birlikleri, Gogceli Mahallesi'nde bir fabrikayı ele geçirdi. Mahalle tamamen kuşatıldı" dedikten sonra şöyle devam etti:

"Güney yönünde ise 9'uncu Tümen Musul girişine ulaştı. Aynı cephede polis ve 15'inci Tümen 35 kilometre ilerledi. Güneybatıda 3 gün önce Şii milis grubu Haşdi Şabi'yle birlikte saldırıya geçen ordu, 40 kilometre mesafe kattetti."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler