HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul operasyonunda son durum: Irak ordusu sadece 5 mahalleyi alabildi

Musul'u kurtarma operasyonunun birinci ayını tamamlarken Musul kentini geri almak için savaşan Irak ordusunun kentin 80 mahallesinden sadece 5'ini ele geçirebildiği bildiriliyor.

Musul operasyonunda son durum: Irak ordusu sadece 5 mahalleyi alabildi

15 Ekim'de başlattığı operasyon kapsamında Musul kentini kontrol altına alabilmek için savaşmayı sürdüren Irak ordusunun şimdiye kadar kentin 80 mahallesinden sadece 5'ini geri almaya başardı. Rudaw'ın haberine göre, ordunun "IŞİD'den aldığı mahalleler Gogceli, Semah, Saddam, İntisar ve Şeyma" olarak sıralandı.

MUSUL OPERASYONU ZORLU İLERLİYOR

"Irak ordusu komutanları, IŞİD'in elinde lazer güdümlü, kornet gibi gelişmiş silahların olduğunu belirtiyor" denildiği haberde Musul'un bazı mahallelerinde "ilerlemeye" devam eden Irak ordusunun, kent içinde şiddetli çatışmaların yaşandığını ve operasyonun zorlu olduğunu söylediği kaydedildi.

IŞİD SİVİLLERİ CANLI BOMBA OLARAK KULLANIYOR

Musul'un Arbaci Mahallesi'nde Rûdaw'a konuşan Irak Terörle Mücadele Gücü Komutanı Abdulgani Esedi, "IŞİD'le savaşmaktan önce yaptığımız ilk iş sivilleri korumak. Çünkü IŞİD onları canlı kalkan olarak kullanıyor" dedi.

'AKILLARA DURGUN VERECEK BOYUTTA ŞİDDETLİ BİR SAVAŞ VAR'

Altın Kuvvetler 2'nci Tümen Komutanı Maan Saad da, "Musul'da akıllara durgunlu verecek boyutta şiddetli bir savaş var" dedi. Saad, örgütün şimdiye kadar sadece doğu cephesinde 180 bombalı araçla saldırı düzenlediğini söyledi.

'IŞİD, BAŞKENT BAĞDAT'A YÖNELDİ'

Komutanların, ilerlemelerinin önündeki en büyük engelin canlı kalkanlar olduğunu belirttiğinin aktarılan haberde "9 Haziran 2014'te Musul'a giren IŞİD, 5 tümene ait silah ve cephaneyi ele geçirdi. Bu silahların içinde ABD ve Rus yapımı silahlar da bulunuyordu. Kısa süre içinde Ramadi ve Felluce'yi de alan IŞİD, başkent Bağdat'a doğru yöneldi" denildi.

Bu arada, Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, operasyonun ilerleyen aşamalarının daha zorlu geçeceğini belirterek, "Çünkü IŞİD'in elinde lazer güdümlü silah, kornet gibi gelişmiş anti-tank roketleri var" şeklinde konuştu.

(ANKA)(CN/ORH)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler