HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul operasyonunda son durum: Kritik köprüyü ele geçirdiler

Musul operasyonunda Irak güçleri oldukça kritik bir noktayı ele geçirerek kentin en güneyindeki Dördüncü Köprü'yü aldı.

Musul operasyonunda son durum: Kritik köprüyü ele geçirdiler

IŞİD'i (DEAŞ) Musul'dan çıkarmak için yürütülen operasyon kapsamında Irak ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Irak askeri güçleri, kentin en güneyinde, oldukça stratejik bir öneme sahip olan Dördüncü Köprü'yü ele geçirdi.

DİCLE NEHRİ'NİN ÜSTÜNDE

Kentin batısında ilerlemeye devam eden Irak güçlerinin ilerleyişi sürüyor. IŞİD'e kentte önemli bir darbe daha vuran Irak ordu birlikleri, kenti ikiye bölen Dicle Nehri'nin üstündeki beş köprüden birini terör örgütünden aldı.

DÖRDÜNCÜ KÖPRÜ NEREDE?

Ele geçirilen yer, Dördüncü Köprü ve kentin en güneyinde bulunuyor. Dördüncü Köprü, 21 Kasım'da koalisyon uçakları tarafından teröristlerin ulaşımını kesmek için bombalanmıştı. Koalisyon savaş uçakları, Dicle Nehri üstündeki diğer köprüleri de aynı şekilde imha etti.

​ Kentte, Eski Musul Köprüsü, Hürriyet Köprüsü, Üçüncü Köprü, Dördüncü Köprü ve Beşinci Köprü bulunuyor. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının kentin batısından geçtiği bir kare ise, günün fotoğrafları arasına girdi. **ASKER'DEN SİVİLLERE SİGARA İKRAMI** Terör örgütünden kaçmayı başaran siviller, kimlik kontrolünden geçiyor. Bu sırada bir asker, iki yılı aşkın süredir yasak olan sigarayı bekleyen sivillere ikram ediyor. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1079906/640xauto.jpg) **İLK MAHALLE DÜN KURTARILDI** Dicle Nehri'nin batısını kurtarmak için başlatılan operasyon dokuzuncu gününde. El Memun Mahallesi terör örgütünden dün kurtarıldı ve batıda IŞİD'den temizlenen ilk mahalle oldu. Ayrıca, dünkü operasyonlarda helikopterden fırlatılan füzelerle IŞİD'in üst düzey yöneticileri vuruldu. Ele geçirilen yer, Dördüncü Köprü ve kentin en güneyinde bulunuyor. Dördüncü Köprü, 21 Kasım'da koalisyon uçakları tarafından teröristlerin ulaşımını kesmek için bombalanmıştı. Koalisyon savaş uçakları, Dicle Nehri üstündeki diğer köprüleri de aynı şekilde imha etti. Kentte, Eski Musul Köprüsü, Hürriyet Köprüsü, Üçüncü Köprü, Dördüncü Köprü ve Beşinci Köprü bulunuy
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler