HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da insanlık dramı: Iraklı asker 2 yıldır görmediği annesine kavuştu

Musul'da savaşan Irak askeri, IŞİD'den kaçan annesiyle otobüsle şans eseri karşılaştı, duygusal karşılaşmada yürek burkan anlar fotoğraflara yansıdı.

Musul'da savaşan Irak askeri, IŞİD'den kaçan annesiyle otobüsle şans eseri karşılaştı, duygusal karşılaşmada yürek burkan anlar fotoğraflara yansıdı.

Musul'da halihazırda 45 bin kişi yoğun çatışma sebebiyle evinden oldu.

Annesini en son 2 yıl önce gören Iraklı askerin annesini, IŞİD'in elindeki Musul'dan kaçmaya çalıştığı otobüste tesadüf eseri gören askerin ve annesinin yaşadığı duygu dolu anlar sosyal medyanın en çok paylaşılan görüntüleri arasına girdi.

BİRBİRLERİNİN YAŞADIKLARINDAN BİLE EMİN DEĞİLLERDİ

Reuters'ın ve BBC'nin servis ettiği videoda, 2 yılın ardından, birbirlerinin yaşadığından bile emin olamayan anne ve oğulun kavuşma anı sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

IŞİD SİVİLLERİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANIYOR

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri kentin doğusundaki kasabaları ve köyleri IŞİD'in elinden geri almak için mücadele ediyor ancak IŞİD militanlarının karşı atakları ve sivlleri kalkan olarak kullanması, koalisyon güçlerinin ilerleyişini yavaşlatıyor.

ANNESİNİ BULDUĞU-GÖRDÜĞÜ HERKESE TEK TEK SORDU

IŞİD'in Musul'u ele geçirdiğinden beri ailesini göremeyen bir Iraklı asker olan Saad'ın kaçış anları kameraya yansıdı.

AİLESİNİN YAŞIYOR OLDUĞU İHTİMALİ BİLE SAAD'I MUTLU ETMEYE YETTİ

BBC'nin ve Reuters'ın servis ettiği görüntülerde, ailesinin, güvenli bölgeye göçtürülen sivillerin bulunduğu otobüste olabileceğine dair yazılı mesaj ve telefonlarla haber alan Saad'ın otobüsten otobüse umutla koştuğu anlar yer alıyor.

Ailesini arayan ve bulduğu- gördüğü herkese isim soran Saad'ın çabası an be an kayıt altına alındı. Koşuşturmanın ardından annesine kavuşan Saad gözyaşlarını tutamadı.

'AĞLAMA OĞLUM, SENİN İÇİN ÖLÜRÜM'

Oğlunu 2 yıldır göremeyen acılı anne, oğlunu 'Ağlama oğlum, senin için ölürüm" diyerek teselli etmeye çalışsa da kendisi de hıçkırıklara boğuldu. Uzun süre sarılan anne-oğul, özlem giderdi.

ANNESİNİN AYAKLARINA KAPANDI

Annesini görür görmez ayaklarına kapanan Saad'a, acılı annesi 'Gel seni koklayayım' diyerek sarıldı.

1,5 milyon insanın bulunduğu kenti IŞİD'den temizlemek için başlatılan operasyon 4. haftasında.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler