HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da IŞİD'e karşı ilerleme: Hükümet binasına çok az kaldı

Bomba yüklü araçlar ve patlayıcı tuzaklanmış evlerle direnen IŞİD'e karşı ordu birlikleri de durmuyor; hükümet binalarına 400 metre kaldı. Telafer yolunun kapatılmasıyla yeni bir aşamaya geçildi.

Musul'da IŞİD'e karşı ilerleme: Hükümet binasına çok az kaldı

Şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı mahallelerde Reuters muhabirlerinin çektiği fotoğraflar, bazı sivillerin son anda ölümden kurtulduğunu açıkça gösteriyor. Musul'da son duruma ilişkin bölgeden gelen son haberlere göre, kentin batı yakasını terör örgütü IŞİD'den kurtarmak için başlatılan operasyonda, Telafer yolunun kapatılmasıyla yeni bir aşamaya geçildi.

Batı yakasını kurtarmak için 19 Şubat'ta başlatılan operasyonda, adım adım yenilgiye sürüklenen IŞİD Telafer yolunun da kesilmesiyle dar bir alanda tamamen kuşatılmış oldu. Terör örgütünün ikmal güzergahı olan otoyol, aynı zamanda Musul'u Suriye'ye, dolayısıyla IŞİD'in kalesi Rakka'ya bağlıyordu.

400 METRE KALDI

Reuters haber ajansına göre Irak ordu birlikler güneyden ilerlediği ve operasyonun geleceği için hayati önemde.olan hükümet binalarına yaklaştığını bildirdi.

HER SOKAKTA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLAR

IŞİD teröristleri ise, bomba yüklü araçları patlatarak veya evlere patlayıcı tuzaklayarak askerlerin ilerleyişini engellemeye çalışıyor.

Vadi el Hacer mahallesinde ise keskin nişancı teröristler ateş açıyor ve havan topu saldırıları düzenliyor.

Çatışmalardan kaçan Musul sakinlerinden Ömer Sabr Hüseyin, Associated Press (AP) haber ajansına her bir sokakta dört veya beş bomba yüklenmiş araç bulunduğunu söyledi.

DÖRDÜNCÜ KÖPRÜ ONARILIYOR

Hafta içinde geri alınan Dicle Nehri üstündeki Dördüncü Köprü ise onarılıyor. Köprünün yeniden faaliyete geçmesiyle kentin doğusundaki askerlerin batı cephesine geçişi sağlanacak. Dicle üstündeki beş köprü, IŞİD'lilerin hareketini durdurmak için koalisyon savaş uçakları tarafından geçtiğimiz aylarda vurulmuştu.


En Çok Aranan Haberler