HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da 'sokak savaşları': Irak güçleri ve IŞİD çatışıyor

Irak güçleri ile terör örgütü IŞİD militanları arasında Musul'un doğusundaki Aden Mahallesi'nde şiddetli sokak çatışmaları yaşandığı bildirildi.

Musul'da 'sokak savaşları': Irak güçleri ve IŞİD çatışıyor

İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Müdahale Gücü'nde görevli Binbaşı Silvan Fevvaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terörle Mücadele Birimi, sabah saatlerinde Musul'un doğusundaki Aden Mahallesi'ne iki cepheden kara harekatı başlattı. Ancak büyük ölçüde bomba yüklü araç ve intihar eylemcileri kullanan örgüt militanlarının çok sert direnişiyle karşılaşıldı." dedi.

Çatışmaların devam ettiğini ve iki intihar eylemcisinin Irak güçlerine ulaşamadan öldürülerek etkisiz hale getirildiğini aktaran Fevvaz, can kayıpları ve hasara ilişkin henüz net bilgi verilemeyeceğini söyledi.

ADEN MAHALLESİ'NDEKİ İLERLEME ÖNEMLİ

Fevvaz ayrıca Irak güçlerinin Aden Mahallesi'nde başarılı olmasının "Musul'un güneydoğu eksenindeki bölgelere girilmesi ve IŞİD'in keskin nişancılar kullandığı El-Hadra Sitesi'nin kontrol altına alınmasını kolaylaştıracağı" için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarmak için 17 Ekim'de başlayan operasyon, kentin çeşitli bölgelerinde devam ediyor.

Operasyona ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.

Öte yandan, Irak güvenlik güçlerinin, Musul kentini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak amacıyla 17 Ekim'de başlatılan operasyon kapsamında 140 bölgede kontrolü sağladığı bildirildi.

Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin 17 Ekim'den bu yana Musul civarında toplam 140 mahalle, köy, kasaba, ilçe ve bölgeyi IŞİD'den geri aldığı belirtildi.

Açıklamada, devlete ait bazı fabrika ile depoların yanı sıra bir kışlanın da kurtarıldığı kaydedilirken, bölgedeki bir anayolda da kontrolün sağlandığı ifade edildi.

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak için 17 Ekim'de başlayan operasyon, kentin çeşitli bölgelerinde devam ediyor. Operasyona ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler