HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Musul'da son dakika ABD saldırısı: 200'den fazla kişi öldü' iddiası

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde düzenlenen hava saldırılarında, aralarında sivillerin de bulunduğu 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

'Musul'da son dakika ABD saldırısı: 200'den fazla kişi öldü' iddiası

İHA'nın haberine göre, Musul'da ABD savaş uçaklarınca düzenlenen saldırılarda, aralarında sivillerin de bulunduğu 200'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw da can kaybının 200'den fazla olduğunu öne sürdü.

Musul'daki Rudaw muhabiri, “Dün gerçekleştirilen hava saldırısında bir evin bodrum katında saklanan 130 kişi hayatını kaybetmişti.

Savaş uçakları ayrıca aynı mahallede iki evi daha hedef aldı. Burada da 100’e yakın kişi hayatını kaybetti” dedi.

MUSULLU SİVİLLER SIKIŞMIŞ DURUMDA

Musul'da IŞİD'e karşı savaşan Iraklı askerlerin ilerleyişi, bombalama nedeniyle durmuş durumda. Askeri yetkililer, IŞİD'in siviller arasında saklanarak onları canlı kalkan olarak kullandığını ifade ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi Lise Grande, Musullu sivillerin kentten kaçmak isteseler de, orada kalmak isteseler de byük risk altında olduklarını kaydetti. Kalmayı seçenler çapraz ateşe, keskin nişancı ateşine ve bombalamalara maruz kalırken, kaçmayı seçenler için de durum kritik; aileler bölünüyor, IŞİD'in hedefi oluyorlar ve bombalamalarda hayatlarını kaybediyorlar.


En Çok Aranan Haberler