HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da son dakika gelişmesi: Taktik değişiyor

Musul operasyonuyla ilgili son dakika açıklama yapan bölgedeki ABD'li Albay, taktik değişikliğine gideceklerini, 2 ayı aşkın süredir devam eden operasyonda kritik adımlar atılacağını ifade etti.

Musul'da son dakika gelişmesi: Taktik değişiyor

İki ayı aşkın süredir devam eden ve yavaş ilerleyen Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'daki operasyonla ilgili kritik açıklamalar yapan ABD'li albay Brett G. Sylvia, ABD ordusunun bölgedeki varlığının artırıldığını ve halihazırda dörtte biri IŞİD'den geri alınabilmiş durumda olan kentte gelinen son noktayı "İşbirliğimizi derinleştiriyoruz" sözleriyle duyurdu.

YAVAŞ İLERLEYEN MUSUL OPERASYONU HIZLANACAK

Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonuna katılan ABD askerlerinin sayısı şu anda 5 binden fazla.

Reuters haber ajansına konuşan bölgedeki askerlerin komutanı albay Brett G. Sylvia, ikinci ayını dolduran ve yavaş ilerleyen operasyonu hızlandırmak için ABD desteğinin arttığını söyledi. Albay Syliva, son durumu "İşbirliğimizi derinleştiriyoruz" sözleriyle duyurdu.

ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyon, Musul'ın kurtarılmasına şimdiye kadar daha çok hava saldırılarıyla destek veriyordu.

Uluslararası ajanslar, özellikle güneydeki Kayyara askeri üssünde görev yapan az sayıdaki ABD askerinin fotoğraflarını daha önce geçmişti.

Haziran 2014'ten bu yana IŞİD'in elindeki kentin henüz dörtte biri kurtarılabildi. Irak ordu birlikleri, peşmerge, Şii milisler Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçlerinin katıldığı operasyonda, cephedeki silahlı unsurların sayısı 100 bini geçiyor.

Terör örgütü ise, özellikle bomba yüklü araçlar ve keskin nişancı ateşleriyle sokak savaşındaki ilerlemeyi yavaşlatıyor.

Irak ordu birlikleri, Musul'un ortasından geçen Dicle Nehri'nin doğusunda yer alan dört yerde daha kontrolü sağladı. Irak devlet televizyonunun haberine göre, ele geçirilen yerler arasında Polis Akademisi binasının bulunduğu nokta da var.

Musul'un içerisinde halen 5 bin kadar IŞİD teröristinin bulunduğu tahmin ediliyor. Haşdi Şabi'nin batı cephesinden ilerleyip kuzeydeki peşmerge güçleriyle birleşmesiyle, kent tamamen kuşatılmış durumda.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler