HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da son dakika gelişmesi: Uyuyan hücreler harekete geçti

Irak'ın Musul kent merkezinin batı yakasını terör örgütü IŞİD'den kurtarmak için başlatılan operasyonda 3 köyün daha kurtarıldı. Güvenlik güçleri Musul Uluslararası Havalimanı'a doğru ilerliyor.

Musul'da son dakika gelişmesi: Uyuyan hücreler harekete geçti

Musul Operasyonlar Komutanı Abdulemir Yarullah, Irak'ın yarı resmi devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "Federal polis güçleri, kentin güneyinde yer alan El-Kafur, El- Cemasa ve El-Akreb köylerinde kontrolü sağladı" dedi.

Yarullah, Musul ile Bağdat arasındaki önemli yol kavşağının da güvenlik güçlerinin kontrolüne geçtiğini söyledi.

UYUYAN HÜCRELER HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan Musul'un doğu yakasında, terör örgütü IŞİD (DEAŞ) tarafından düzenlenen çifte intihar saldırısında iki kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak ordusunda görevli Tümgeneral Muhammed Abdullah el-Hamdani, AA muhabirine, Musul'un doğusundaki Nebi Yunus Mahallesi'nde yer alan ordu karargahına, bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendiğini ifade ederek, "Karargahı hedef alan saldırıda bir asker hayatını kaybetti, altısı yaralandı" dedi.

Musul Ortak Operasyonlar Komutanlığında görevli Albay Ahmed el-Cuburi de bir ışid militanının kentin doğu yakasındaki Ez-Zuhur Mahallesinde bulunan bir lokanta yakınlarında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini belirtti. Cuburi, söz konusu intihar saldırısında Haşdi Şabi'ye mensup aşiret güçleri komutanlarından Faris Sincari'nin yaşamını yitirdiğini, beşi Haşdi Şabi mensubu 11 kişinin yaralandığını aktardı.

Terör örgütü IŞİD'in Musul'un hükümet güçlerinin kontrolündeki doğu yakasında bulunan uyuyan hücrelerini aktif hale geçirdiği, örgütün bölgede sık sık intihar saldırıları düzenlediği ifade ediliyor.

MUSUL HAVALİMANI'NA SADECE BİRKAÇ KİLOMETRE MESAFEDE

Operasyona kentin güney bölgesinden katılan federal polis güçlerinin, batı yakasında yer alan Musul Uluslararası Havalimanı'na sadece birkaç kilometre mesafede bulunduğu kaydedildi.

Musul'un batı yakasının IŞİD'den geri alınması için başlatılan operasyonda güvenlik güçleri daha önce de üç köy ve bir elektrik santralinde kontrolü sağlamıştı.

Irak Başbakanı Haydar el- İbadi bu sabah yaptığı açıklamada, Musul'un batı yakasının terör örgütü IŞİD'den geri alınması için askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Musul'un doğu yakasında kontrolün tamamen sağlanmasının ardından batı bölgelerinin geri alınması için 3 cepheden başlatılan operasyona, Irak ordusu kuzeyden, federal polis güçleri güneyden, Haşdi Şabi ise batıdan destek veriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler