HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da son dakika gelişmesi: Valilik binası IŞİD'den kurtarıldı

Musul'dan gelen son dakika haberlerine göre kent merkezinin batı yakasında yer alan valilik ve diğer resmi binalara askerler girdi. Valilik binası ve Türk konsolosluk binası IŞİD'den alındı.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u IŞİD'den (DEAŞ) temizleme operasyonunda çok önemli bir adım atıldı.

Dün gece başlayan çatışmalarda bu sabah valilik binasının da aralarında bulunduğu resmi binalara ulaşan ordu birlikleri, teröristleri bölgeden çıkardı.

MUSUL^DAKİ TÜRK KONSOLOSLUĞU IŞİD'DEN KURTARILDI

Uluslararası haber ajanslarının son dakika olarak duyurduğu habere göre, kent merkezinin batı yakasında yer alan valilik ve diğer resmi binalara askerler girdi. Hemen ardından Türkiye'nin Musul konsolosluğu terör örgütünden kurtarıldı. Geceden bu yana onlarca IŞİD teröristinin öldürüldüğü operasyon, bir dönüm noktası.

MUSUL'DAKİ EN ÖNEMLİ BİNA

Irak ordusundan "Özel kuvvetler IŞİD'in son kalesi Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" açıklaması geldi.

Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Acil Güçler Sözcüsü Abdulemir el Mehdavi yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler IŞİD'in son kalesi Musul'daki en önemli hükümet binasını geri aldı" dedi.

Mehdavi, Terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu valilik binası başta olmak üzere etrafındaki birkaç hükümet binasında kontrolün sağlandığını, dün gece başlayan operasyonda birçok militanın öldürüldüğünü söyledi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u IŞİD'den kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.

Musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerinin IŞİD'den kurtarılması için operasyon başlatmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler