HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'da son durum: 'IŞİD'lilerin cesetleri yerde sürüklendi'

BM, IŞİD'in Musul'da 40 sivili öldürdükten sonra cansız bedenlerini elektrik direğine astığını duyurdu. Reuters ise Irak polisinin IŞİD'li cesetlerini sürüklediğini ve gömdüğünü yazdı.

Musul'da son durum: 'IŞİD'lilerin cesetleri yerde sürüklendi'

Önceki haftalarda girilen Musul'un kenarındaki Karama mahallesinde öldürülen IŞİD militanlarının fotoğraflarını geçen Reuters haber ajansı, Irak polisinin bir binadaki cesetleri iplere bağlayarak sürüklediğini ve ardından toprağa gömdüğünü ifade etti.

IŞİD SİVİLLERİ İDAM EDİP CANSIZ BEDENLERİNİ ELEKTRİK DİREĞİNE ASTI

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi, Musul'da kuşatma altında tutulan IŞİD'in hainlik ve işbirliğiyle suçladığı 40 sivili öldürdükten sonra cansız bedenlerini elektrik direğine astığını duyurdu.

Uluslararası ajansların açıklamasına göre, IŞİD idam ettiği sivillerin bedenlerini elektrik direklerine astı. Katledilen sivillere 'Irak Güvenlik Güçleri ajanı ve hain' yazan turuncu giysiler giydirildi.

'CEP TELEFONU YASAĞINA UYMUYOR' DİYE SİVİL KATLİAMI

IŞİD'in cep telefonu kullanılması yasağına uymadığı ifade edilen bir sivilin de öldürüldüğü belirtildi.

'IŞİD HER AN KİMYASAL SALDIRI YAPABİLİR' UYARISI

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, IŞİD'in kaçırdığı kadınların bazılarının örgüt militanlarına verildiğini bazılarının da konvoylarda kullanıldığını söyledi. Shamdasani'nin verdiği bilgiye göre, sivillerin yaşadığı bölgelerde amonyum ve sülfür depolayan terör örgütü önümüzdeki günlerde kimyasal saldırı yapabilir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler