HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA), Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu nedeniyle 34 binden fazla kişinin yerlerinden olduğu bildirildi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) OCHA'dan yapılan açıklamada, sadece 5-6 Kasım tarihlerinde 5 bin civarında kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı kaydedilerek, bu rakamın askeri operasyonlar ilerledikçe daha da artmasının beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, BM Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande'nin, Musul'da artan sivil ölümleri, DEAŞ'ın sivilleri canlı kalkan olarak kullanması ve çocukların savaşmaya zorlanması nedeniyle duyulan derin kaygıyı dile getirdiği vurgulandı.

Dünya Sağlık Örgütünden (WHO) yapılan açıklamada da, Tikrit ve Samarra'da sivil hedeflere saldırıda ambulansların kullanılması kınandı.

Canlı bombanın Tikrit'te ambulans ile gerçekleştirdiği saldırıda, 20 kişinin öldüğüne ilişkin bilgiler olduğu kaydedilen açıklamada, tıbbi araçların silah olarak kullanılmasının bu araçların güvenlik riski olarak algılanmasına ve acil ihtiyaç sırasında hareketlerinin kısıtlanmasına neden olacağı uyarısı yapıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler