HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Müzakere masasında kriz

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in heyetleri ile birlikte gerçekleştirdikleri görüşmede Rum lider tarafından ciddi bir diplomatik skandala imza atıldı.

Müzakere masasında kriz

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, bugünkü görüşmede, Talat-Hristofyas, Eroğlu-Hristofyas görüşmelerinde sağlanan yakınlaşmaların dikkate alınmasında ısrar eden Türk heyetine yönelik olarak tüm diplomatik teamüllere aykırı bir şekilde önce sesini yükseltti, ardından masadan kaçtı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in heyetleri ile birlikte gerçekleştirdikleri bugünkü görüşmede Rum lider tarafından ciddi bir diplomatik skandala imza atıldı. Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre Nikos Anastasiadis, Türk tarafının gayet sakin bir şekilde götürdüğü görüşmede gergin tavırları ile dikkati çekti. Rum-Türk tarafının yakınlaşmaların dikkate alınması gerektiği yönündeki görüşlerini açıklaması sırasında şiddetle buna karşı çıkan Anastasiadis, sesini yükseltti, gözlüklerini fırlattı ve sigara içilmesi yasak olmasına rağmen odada sigara içti. Uzunca bir süre bu gerginliği devam eden Anastasiadis sonunda dayanamayarak heyetini orada bıraktı ve görüşme yerini terk etti.

Nikos Anastasiadis'in bu tutumu herkesi şok ederken, BM, Türk tarafı ile kalan Rum heyetinden basına açıklama yapılmaması ricasında bulundu. Diplomatik kaynaklar Rum liderin Ulusal Konsey'e söz verip kendisini bağladığı bazı konularda ciddi sıkıntılar yaşadığını, bunun da masaya yansımakta olduğunu belirtiyor. BM'nin Rum liderin bu tavırlarından rahatsızlık duyduğu da gelen haberler arasında yer alıyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler