HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NATO Ege Denizi'nde devriye gezecek

NATO, Ege Denizi'nde insan kaçakçılarına karşı yapılacak devriye görevini kabul etti.

NATO Ege Denizi'nde devriye gezecek

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında yaptığı açıklamada, NATO'nun Ege Denizi'nde insan kaçakçıları için devriye görevine başlayacağını ifade ederek, Almanya'nın da faaliyetlerde yer alacağını kaydetti.

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, ABD Savunma Bakan Ash Carter, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları toplantısına katıldı.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, konuyla ilgili açıklamasında NATO'nun mülteci akınını gözlemek ve insan kaçakçılığını önlemek için Ege Denizi'nde devriye görevine başlayacağını ifade ederek, "Bu iyi bir şey. Türkiye, NATO'dan şüphelerin giderilmesi noktasında alınacak önlemler kapsamında Ege Denizi'nde gözetleme görevini yoğunlaştırmasını istedi. Almanya, bu faaliyetlerde yer alacaktır” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de, "Sığınmacı krizi için yardım etmeye karar verdik" dedi. Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda konuşan Stoltenberg, "NATO'nun sığınmacı krizinde yardım yapmasına karar verdik. Sığınmacı krizi hepimizi etkiliyor ve hepimiz çözüme katkı yapmalıyız" dedi.

ABD Savunma Bakanı Ash Carter da Ege'de yasa dışı göç ve insan kaçakçılığını engellemek için NATO askeri yetkililerine görev verildiğini açıkladı. ABD'li bakan, Türkiye ve Almanya'nın yanı sıra Yunanistan'ın da talebi üzerine NATO savunma bakanlarının konuyu ele aldığını ve talebin nasıl yerine getirileceği konusunda planlama yapmaları için askeri yetkililerin görevlendirildiğini söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler