HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NATO: İhlal uzun sürdü, kaza gibi görünmüyor

NATO, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlaliyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. NATO, "İhlal uzun sürdü. Kaza gibi görünmüyor" dedi. NATO'ya Rusya'dan jet yanıt geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye'de hava operasyonları düzenleyen Rus savaş uçaklarının Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmesiyle ilgil yeni bir açıklama yaptı.

Rusya'nın Türk hava sahasını iki uçakla ihlal ettiğini belirten NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "İhlal uzun sürdü. Kaza gibi görünmüyor" dedi.

'NATO'NUN HAVA SAHASI DA İHLAL EDİLDİ'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ihlalin sadece Türk hava sahasına yönelik olmadığına dikkat çekerek, "Bu ihlalle Rusya, NATO'nun hava sahasını da ihlal etti" açıklaması yaptı.

Rusya'nın ihlallerle ilgili "hiçbir gerçek açıklama yapmadığını" söyleyen Stoltenberg, Rus uçaklarının yaptığı iki ihlalin süresinin Moskova'nın açıklamasından şüphe duymasına yol açtığını vurguladı. Genel Sekreter Stoltenberg ayrıca ihlallerin "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

RUSYA'DAN JET YANIT

NATO'nun açıklamasının hemen ardından Rusya'dan açıklama geldi. Açıklamada "NATO, Türk Hava Sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye'ye yönelik hava saldırılarımızı saptırmak için kullanıyor" denildi.

RUS SUNUCUDAN SKANDAL SÖZLER: HAVA BOMBARDIMAN İÇİN MÜKEMMEL

Rus savaş uçaklarının Suriye'deki muhalif güçlere ve IŞİD'e yönelik hava operasyonları sürerken, bir Rus televizyonunun hava durumu sunucusundan alışılmadık bir hava durumu haberi geldi.

Sunucu Suriye'de hava durumunu anlatırken, “Suriye'de hava koşulları hava bombardıman için mükemmel" şeklinde konuştu.


En Çok Aranan Haberler