HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NATO Türkiye'nin Avusturya'ya vetosunu nasıl aşacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın da katılımıyla yarın Brüksel'de gerçekleşecek olan NATO Zirvesi arifesinde Türkiye'nin Avusturya'ya "vetosu"nun teşkilatın ortaklık faaliyetleri açısından yarattığı sorunun nasıl aşılacağı merak ediliyor. Bu çerçevede bundan böyle her ülkenin NATO ile tek başına anlaşma imzalayabilmesi üzerinde durulduğu belirtiliyor.

NATO Türkiye'nin Avusturya'ya vetosunu nasıl aşacak?

Türkiye ile Almanya arasındaki İncirlik krizinin de gündeme gelmesi beklendiği NATO Zirvesi'nde Türkiye'nin "vetosu"na nasıl bir formül bulunacağına ilişkin tartışmalar sürüyor. Alman Die Welt gazetesi ise, bazı işbirliği programlarının engellenmesine son vermek isteyen NATO'nun Türkiye'nin "vetosu"nu yeni bir kararla aşmaya hazırlandığını yazdı.

DIE WELT: BUNDAN BÖYLE HER ÜLKENİN NATO İLE TEK BAŞINA ANLAŞMA İMZALAYABİLMESİ MÜMKÜN OLACAK

Die Welt, üst düzey NATO yetkililerine dayandırdığı haberine göre, bundan böyle her ülkenin NATO ile tek başına anlaşma imzalayabilmesi mümkün olacak. Böylelikle halen bütün ortak ülkeleri bağlayan, Türkiye'nin Avusturya ile askeri işbirliği "vetosu" etkisiz kalacak.

BBCTürkçe'nin yansıttığı haberde Avrupa, Asya ve aralarında Gürcistan ve Ukrayna'nın da bulunduğu eski Sovyet ülkeleriyle NATO arasındaki işbirliğinin de genişletileceği belirtildi. (ANKA)(CN/ORH)


En Çok Aranan Haberler