HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NATO zirvesinde ABD Başkanı Trump'ın hareketi olay yarattı!

Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesine ABD Başkanı Donald Trump'ın yaptığı hareket damga vurdu. Dünya liderlerinin bir araya geldiği zirvede, aile fotoğrafı çektirilirken ABD Başkanı Trump, Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç'i omuzundan tutarak itti. ABD Başkanı ardından mağrur bir ifadeyle en ön sırada poz verirken, Karadağ Başbakanı Markoviç hiçbir şey olmamış gibi davrandı.

Brüksel'de NATO Zirvesi'ne katılan ABD Başkanı Donald Trump, katılımcı liderlerle yürüdüğü sırada, öne geçmek için Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç'i itti. Trump, öne geçmek için Markoviç'in omuzuna sertçe vurup onu geriye çektikten sonra öne geçiyor. Trump önde dururken, Markoviç de bir şey olmamış gşbi davrandı. Söz konusu görüntüler, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

NATO Karargah binasının devir teslim töreni öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de aralarında yer aldığı liderler aile fotoğrafı çekindi.

TRUMP'TAN NATO'YA TAVSİYE

ABD Başkanı Donald Trump toplantının başında yaptığı konuşmada NATO'nun özellikle odaklanması gereken konulara ilişkin görüşlerini de açıkladı. "NATO'nun geleceği, terörizm, göç ve Rusya'dan gelen tehditlerle NATO'nun doğu ve güney sınırlarına odaklanmalı" dedi. Donald Trump, NATO toplantısına varışının ardından yayımladığı açıklamada da, Manchester saldırısıyla ilgili ABD basınına haberlerin sızmasını "çok endişe verici" olarak nitelendirdi.

Manchester Emniyet Müdürlüğü, 22 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili basına sızan haberlerin ardından ABD'yle istihbarat paylaşımını durdurmuştu. Donald Trump, basına haber sızmasıyla ilgili sorumluları adaletin karşısına çıkarma sözü de verdi. Trump NATO toplantısı sırasında saldırıyı "vahşi" olarak niteledi ve liderleri bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya çağırdı.


En Çok Aranan Haberler