HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NATO'dan Türkiye'ye teşekkür

NATO açıklamasına göre, yetkililer gezi sırasında, Patriotların Türkiye'nin hava savunmasının Suriye balistik füzelerine karşı güçlendirilmesine nasıl yardımcı olduğu konusunda ilk elden bilgi aldı.

ANKARA(ANKA) - Brüksel'deki NATO Karargâhından seçilen çokuluslu bir heyet Almanya, Hollanda, Türkiye ve ABD'den kıdemli yetkililerin de katılımıyla Türkiye'deki üç Patriot birliğini ziyaret etti. Hollanda'nın NATO Temsilcisi Korgeneral Frederik Meulman Türk yetkililere verdikleri destek için teşekkürlerini iletti.

11 kişiden oluşan heyet önce Hollanda kumanda merkezi ve füze bataryalarında inceleme yaptı. Hollanda'nın NATO'daki askeri temsilcisi Korgeneral Frederik Meulman ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Türk yetkililere şu ana değin sundukları yüksek düzeydeki ulusal destek için teşekkür etti. Meulman Hollanda Patriot Komutanı'na da birlik tahsisi konusunda teşekkürlerini ileterek, "Hepiniz bu büyük görevi hızlı bir şekilde kurup destekleyerek özveriyle başardınız" dedi.

Heyet görevli birliklerde bulunan asker ve yöneticilerle bir araya geldi, daha sonra Kahramanmaraş'taki Alman Patriot Birliği bölgesinde incelemelerde bulundu ve Alman komutanlardan bilgi aldı. Heyetin ziyareti Gaziantep'teki ABD Partiot birimini ziyaretle son buldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler