HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Neçirvan Barzani'den çözüm süreci açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, çözüm sürecinin yasal bir zemine oturtulmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

ERBİL (AA) -Barzani, IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamasında, "Türkiye'deki Kürt sorunun barışçıl yollarla çözülmesi için yürütülen girişimler ve siyasi hareketlilik bizi çok mutlu ediyor. Ümit ediyorum ki tüm bu girişimler, Türkiye halkının daha ileriye gitmesine vesile olacaktır" ifadesini kullandı.

Barzani, şöyle devam etti:

"Türkiye Meclisi'nde kabul edilen, 6551 sayılı 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanunun', Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti tarafından önerilmesi ve desteklenmesi, barışın korunması ve Kürt sorununun çözüme kavuşturulması noktasında önemli bir adımdır. Çünkü bu yasa, yapılan tüm görüşme ve temasların, yasal zemin çerçevesine alınmasına vesile oldu."

"Kürdistan hükümeti olarak daha önce Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümetinin barışçıl yöntemlerle atmış olduğu adımları desteklediklerini" hatırlatan Barzani, aynı şekilde atılan yeni adımı da desteklediklerini kaydetti. Barzani, çözüm sürecinin yasal bir zemine oturtulmasının, önemli gelişmelere vesile olacağını açıklamasına ekledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler