HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nepal'de enkazdan çıkarılan cesetler yakılıyor

Nepal depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 200'ü geçti. Arama-kurtarma çalışmalarına katılan askerler morgların dolduğunu ve gelen son emirlerin enkazdan çıkan cansız bedenlerin yakılması yönünde olduğunu bildiriyor.

Nepal'de enkazdan çıkarılan cesetler yakılıyor

Nepal depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 200'ü aştı. Artçı deprenler, kötü hava şartları ve heyelan yüzünden kapanan yollar nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları güçlükle devam ediyor.

Altı gün önce meydana gelen 7.8 şiddetindeki deprem, 28 milyon nüfuslu Nepal'in başkenti Katmandu'da da büyük bir yıkıma yol açmış durumda.

TIKLAYIN - ENKAZ ALTINDA NE KADAR DAYANILABİLİR?

Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına destek veren Hindistan ordusundan Raman Lal, Reuters haber ajansına "Morglarda cesetleri koyacak yer kalmadı. Gelen son emirler enkaz altından çıkarılan cesetleri yakmamız yönünde" dedi.

Özellikle ülkenin dağlık bölgelerine yardım ekipleri yeni yeni ulaşmaya başlamış durumda. Deprem nedeniyle meydana gelen heyelanlar köy ve kasaba yollarını kapatmış ve ulaşımı oldukça zor hale getirmişti.

TIKLAYIN - NEPALLİ ÇOCUK ENKAZ ALTINDA TEREYAĞI YİYEREK HAYATTA KALDI

Birleşmiş Milletler, depremde 600 bin evin yıkıldığını ya da içinde oturulamaz hale geldiğini bildiriyor. Depremin Orta Asya'nın en fakir ülkelerinden birisi olan Nepal'e finansal maliyeti de büyük oldu.

Maliye Bakanı Şaran Mahat, depremde yıkılan evlerin, hastanelerin, hükümet binalarının yeniden inşası için 2 milyar dolarlık kaynağa ihtiyaç olacağını söyledi.

Mahat, "Bu sadece ilk tahminimiz. Zaman içerisinde hasarın maliyeti daha da yüksek hale gelebilir" dedi. Birleşmiş Milletler depremden 8 milyon kişinin etkilendiğini belirtiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler