HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netanyahu: İran, IŞİD'den daha büyük bir tehdit

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'nükleer silahlara sahip olabilecek bir İran'ın, IŞİD'den daha büyük tehdit oluşturacağını' söyledi. Netanyahu, Hamas ve IŞİD için "aynı zehirli ağacın dalları" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'nükleer güce sahip İran'ın, IŞİD militanlarından daha tehlikeli olduğunu' ifade etti.

Birleşmiş Milletler'deki (BM) konuşmasında Netanyahu, 'IŞİD'i mağlup edip İran'ı görmezden gelmenin, mücadeleyi kazanıp savaşı kaybetmek' anlamına geleceğini söyledi.

Netanyahu ayrıca, Batı'ya 'İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin sempati toplama çabalarına aldanmaması' uyarısında bulundu.

İran'ın nükleer programıyla ilgili görüşmeler geçen Cuma herhangi bir ilerleme kaydedilmeden sona erdi.

BM Genel Kurulu'nda konuşan Netayahu, nükleer silahlara sahip olabilecek bir İran için "Hepimize en büyük tehdidi oluşturur" dedi.

Netanyahu, Suriye ve Irak'taki IŞİD militanları hakkındaki konuşmasıyla ilgili Ruhani'yi 'timsah gözyaşları dökmekle' suçladı.

İsrail Başbakanı, "Hata yapmayın, [IŞİD] mağlup edilmeli ama IŞİD'i mağlup edip eşikteki bir nükleer güç olan İran'ı bırakmak, mücadeleyi kazanıp savaşı kaybetmektir" diye konuştu.

P5+1 ülkeleri olarak bilinen BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri İngiltere, Çin, Fransa, Rusya, ABD ve geçici üye Almanya, İran'ın 'nükleer silah üretmeye çalıştığından' şüpheleniyor, fakat İran bu iddiaları yalanlıyor.

BM'deki konuşmasında Netanyahu, Gazze'de Hamas'a karşı İsrail'in yürüttüğü savaşı kınayan dünya liderlerine de sitem etti ve Hamas ile IŞİD'in "aynı zehirli ağacın dalları olduklarını" söyledi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, Cuma günü BM'de yaptığı konuşmada, 8 Temmuz'da Gazze'ye saldıran İsrail'i "soykırım savaşı yürütmekle" suçladı.

Buna karşılık İsrail Başbakanı ise, İsrail'in füze fırlattığı bölgelerde çocukları canlı kalkan olarak kullandığını söylediği Hamas'a "gerçek savaş suçları işleme" suçlaması yöneltti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler