HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netanyahu: Türkiye’yle anlaşma ülke ekonomisine ivme kazandıracak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Türkiye ile varılan anlaşmayla ülke ekonomisinin büyük bir ivme kazanacağını bildirdi.

Netanyahu: Türkiye’yle anlaşma ülke ekonomisine ivme kazandıracak

BBC Türkçe'nin haberine göre, Türk ve İsrailli heyetler arasındaki görüşmelerin gerçekleştiği İtalya'nın başkenti Roma'da konuşan Netanyahu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini "önemli bir adım" olarak değerlendirdi. Netanyahu'nun, "İsrail ekonomisi için çok büyük olumlu etkileri olacaktır" dediği belirtildi.

Haberde, İsrail'in yeni bulunan doğalgaz rezervlerinin uluslararası pazarlara satışı için Akdeniz ve Türkiye üzerinden geçecek bir boru hattı projesi üzerinde durduğu ifade edilirken, ayrıca Akdeniz'in doğusunda yeni doğalgaz arama-çıkarma çalışmalarının yürütülebilmesi için Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin önemli olduğunun altı çizildi.

Netanyahu'yla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin ise "Gelişmelerden dolayı çok memnunuz. Arzu ettiğimiz yönde adımlar atılıyor" dediği belirtildi.

BBC Türkçe, anlaşma kapsamında yer alan önemli maddelerin haber ajanslarına şu şekilde yansıdığını aktardı:

"İsrail, Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Gazze'ye insani yardım girişine ve altyapı inşaatlarına izin verildi.

Anlaşmada Hamas'ın konumuna dair bir madde yer almadı."

Haberde ayrıca, "Anlaşmayla birlikte iki ülkenin ilişkileri tekrar büyükelçilik düzeyine çıkarması bekleniyor" ifadeleri kullanıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler