HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netanyahu'dan kınama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyi'nin İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını incelemek üzere soruşturma başlatma kararını kınadı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İngiltere yeni Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile Kudüs'te bir araya geldi. Düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Netanyahu, BM İnsan Hakları Konseyi'nin dün aldığı, İsrail'in Gazze'deki operasyonuna yönelik soruşturma başlatma kararını kınadığını dile getirdi. Netanyahu, "Hamas'ın insanları canlı kalkan olarak kullanması müstehzi, kaba ve insanlık dışı ancak aynı derecede kaba olan bir diğer şey ise İsrail'in İnsan Hakları Konseyi'nde kınanması. Bu durum adalete, sağduyuya ve doğruya gölge düşürüyor. Bunun bizi, insanlarımızı roket saldırılarına karşı korumaktan ve topraklarımızı gizlice girilmesine olanak sağlayan teçhizata sahip olduğunu gördüğümüz terör tünel ağını çökertmekten alıkoymayacağını düşünüyorum. Halkımızı korumak için bu eyleme devam edeceğiz” diye konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ise İsrail'in kendi vatandaşlarını savunma hakkı bulunduğunu belirtirken, Gazze'deki sivil kayıplardan dolayı da endişe duyduğunu ifade ederek, Hamas'a ateşkesi kabul etme çağrısında bulundu. Hammond, "Bir an önce ateşkes üzerinde anlaşmaya varılması taraftarıyız. Mısır'ın sunduğu ateşkes önerisini memnuniyetle karşılamıştık ve İsrail Başbakanı'nın bunu derhal kabul etmesinden dolayı da minnettarız. Ancak Hamas'ın bir kez daha ateşkes önerilerini reddetmiş olmasından dolayı hayal kırıklığına uğramış durumdayız” dedi.

İkili daha sonra heyetlerin de katılımıyla akşam yemeği yedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler