HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netanyahu'dan seçimlere "veto"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin istikrarlı bir hükümete ihtiyacı olduğunu savunarak, "Şu an ihtiyacımız olan en son şey seçimler" dedi.

Netanyahu, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, gelecek hafta Knesset'in kış döneminin başlayacağını hatırlatarak, "Kara parayla mücadele, bürokrasinin azaltılması, doğalgaz ve alternatif enerji" üzerine çalışacaklarını belirtti.

"Şu an ihtiyacımız olan en son şey seçimler" diyen Netanyahu, "İsrail'in istikrara, güçlü ve sorumlu bir hükümete ihtiyacı var. Tüm koalisyon üyelerine iş birliği yapma çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun hafta başında "din değiştirme" yasası olarak bilinen tasarıyı rafa kaldırması, İsrail'de erken seçime gidileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Söz konusu yasa tasarısı, İsrail vatandaşı Yahudilerin özellikle Rusya kökenli akrabalarının herhangi bir belediye hahamlığında, "Yahudiliğe geçebilmesini" sağlamayı amaçlıyordu. Mevcut uygulamada ise sadece "devlet tekelinde olan hahamlıklara" bu yetki veriliyor.

Netanyahu'nun yasa tasarısına destek veren İsrail Evimiz ve Hatnua partilerinin desteğini yitirmesi durumunda, yeni koalisyon ortakları bulaması veya erken seçime gitmesi gerekiyor. İsrail'de normal şartlarda seçimlerin 2017'de yapılması bekleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler