HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netanyahu'nun korumaları Fransa'da skandal yaratmış

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile büyük sinagogu ziyareti sırasında koruma skandalı yaşandığı ortaya çıktı.

Netanyahu'nun korumaları Fransa'da skandal yaratmış

Fransa'nın başkenti Paris'i sarsan terör saldırılarının ardından düzenlenen terörle dayanışma yürüyüşüne katılan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile büyük sinagogu ziyareti sırasında koruma skandalı yaşandığı ortaya çıktı.

Sinagogun içinde Netanyahu'yu gölge gibi takip eden İsrailli korumaların Başbakan Manuel Valls'in kolunu çektikleri ve Valls'i ittikleri belirtildi.

Fransa'da skandal haberleri ortaya çıkarmasıyla ünlü Le Canard Enchaine gazetesinin haberine göre, Valls, Netanyahu'nun çok yakınında olduğu için kendisini iten ve kolunu tutan İsrailli korumalara bağırarak sert tepki gösterdi.

Görgü tanıklarına atıfta bulunan gazete, Valls'in İsrailli korumalara "Burada kanunları siz yapmıyorsunuz. Kendi Başbakanınızı koruyun, başka bir işe karışmayın" diye sert bir şekilde bağırdığını duyurdu.

İsrailli korumaların Fransızca sözlerine tepki vermemesi üzerine Valls'in aynı sözleri öfkeli bir şekilde İngilizce tekrarladığı bildirildi. (AA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler