HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Netanyahu'yu bile isyan ettiren yasak

İsrail'de Aşkelon Belediye Başkanı, Arap kökenli işçilerine çalışma yasağı getirdi. Bu duruma İsrail Başbakanı Netanyahu bile itiraz etti.

Netanyahu'yu bile isyan ettiren yasak

İsrail'de sinagog saldırısı sonrası Filistinliler ile İsrail yönetimi arasında gerginlik yeni boyut kazandı. İsrail'in Aşkelon kenti belediye başkanı Itamar Şimoni, Filistinli işçilerin çalışmasına yasak getirdiğini açıkladı. Şimoni, ilk ve ortaokullarda temizlik işçisi olarak görev yapan Arap kökenli tüm işçilerin çalışmasını ikinci bir emre kadar yasakladığını açıkladı.

Aşkelon Belediye Başkanı Itamar Şimoni'nin bu yasağı, Filistinlilere karşı sert tutumuyla bilinen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu bile isyan ettirdi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail vatandaşı Araplara karşı ayrımcılık kabul edilemez" dedi.

Kudüs'te basına açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail vatandaşı Arapların büyük bölümünün yasalara saygı gösterdiğini söyledi. Netanyahu, "Ancak kim yasaları ihlal ederse, onlara karşı sert tedbirler alacağız. Pazar günü meclise sunacağım 'Yeni Vatandaşlık Kanunu' taslağı kapsamında dinine, ırkına ve cinsiyetine bakılmaksızın tüm vatandaşlarımızın hukuk önünde tam eşitliğini yücelteceğiz, Yahudi halkının ulus devletinde İsrail kimliğini güvence altına alacağız" dedi.

"İsrail vatandaşı Araplar'a karşı ayrımcılık kabul edilemez" diyen Netanyahu, "Küçük ve şiddet yanlısı bir azınlık yüzünden tüm toplumu zan altında bırakamayız" ifadesini kullandı.

Netanyahu, Kudüs'teki son saldırılara katılan Filistinlilerin evlerini yıkma emri verirken, bu saldırıları "kışkırtanlara" verilecek cezaları da arttırma kararı almıştı.
Söz konusu kararların, "ülke genelinde güvenliği arttırmak üzere uygulanacak tedbirlere ilave olarak alındığı" ifade edilmişti.

İSRAİL ORDUSU 3 EVİ YIKTI

İsrail ordusu da, Batı Şeria'da "ruhsatsız olduğu" iddiasıyla Filistinlilere ait 3 evi yıktı. Ramallah yakınlarındaki Musannefe kasabası sakinlerinden Muhammed Keabine, "İsrail ordusuna ait buldozerler bugün sabah kasabamızı basarak, 'ruhsatsız olduğu' gerekçesiyle ailemize ait 3 evi yıktı" dedi.

Olaya tepki gösteren Keabine, yıkılan 3 evde aile fertlerinden 14 kişinin barındığını kaydetti. İsrail tarafından ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail askerleri, Filistinlilere ait evlere zaman zaman baskınlar düzenleyerek, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle ya buldozerlerle yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının olmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının parçası olduğunu" ifade ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler