HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

New Jersey'de 12 saatlik cehennem

ABD’nin New Jersey eyaletindeki Edgewater bölgesinde, Türk diplomatların da oturduğu lüks sitede çıkan yangın büyük hasara yol açtı. Site sakinlerinin tahliye edildiği yangında can kaybı yaşanmadı.

New Jersey'de 12 saatlik cehennem

ABD’nin New York ve New Jersey bölgelerini ayıran Hudson nehri kıyısındaki Edgewater Avalon sitesinde önceki gün yerel saatle 16.30 (TSİ 23.30) sularında büyük bir yangın çıktı. Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’nda çalışan iki diplomat aileleriyle birlikte yangın çıkan 408 daireli sitede yaşıyordu. Konsolosluk olayın incelendiğini ve ailelerin sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Bir ailenin yaşadığı dairenin çok fazla hasar gördüğü diğerinin durumunun ise daha iyi olduğu belirtildi. Biri 2 çocuklu diğeri 1 çocuklu diplomatların aileleri yangında evdeydi.

Lüks sitede çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede şiddetini artırdı. Yaklaşık 12 saat süren yangına New Jersey ve New York eyaletlerinden 100’den fazla itfaiye aracı yönlendirildi. Yangının çıkış nedeni henüz netlik kazanmazken, site sakinlerinden yaklaşık 400 kişi tahliye edildi. Tahliye edilenlerin arasından 160 kişi ise acil durum yönetimi ofislerine ve kızıl haç kuruluşlarına yönlendirildi. Sitede ikamet eden Türk diplomatların durumlarının iyi olduğu da gelen haberler arasında.

Otopark çöktü

Can kaybının yaşanmadığı yangın, büyük maddi hasara yol açtı. Yangının etkisiyle çökmeye başlayan binaların neredeyse tamamı kullanılamaz hale geldi. Site sakinlerinden Tamara Talbott, çocuklarını ve köpeğini zor kurtardığını, arabaların tamamının çöken otoparkın altında kaldığını söyledi. Talbott, “Sahip olduğumuz her şey orada kaldı, artık hiçbir şeyimiz yok” dedi. Edgewater Belediye Başkanı Michael McPartland yaptığı açıklamada bölgede acil durum ilan edildiğini belirtirken çevre okulların ve yolların Perşembe dün kapalı olduğunu belirtti. Alevler ve Duman, New York’ta bulunan Rockefeller binasından ve çevre bölgelerden de görüldü. Sakin bir yer olarak bilinen Edgewater bölgesindeki lüks siteleri, genellikle New York’ta çalışan iş adamları tarafından tercih ediliyor.
2000 yılında da aynı bölgede, Avalon sitesinin yapımı sırasında başka bir yangın çıkmış, yaklaşık 9 ev yerle bir olmuştu. Nedeni belirlenemeyen yangın için uzmanlar kundaklama şüphesinin bulunmadığını belirtmişti. (Milliyet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler