HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nijerya'da Boko Haram şiddeti

Nijerya'da Merkez Bankası'nın, şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram örgütüne fon sağladığı iddia edildi.

İngiliz ve Avustralya vatandaşı rehine müzakerecisi Stephen Davis, Boko Haram komutanlarının, kendisine Nijerya Merkez Bankası'nın (CBN), üst yöneticileri vasıtasıyla örgüte fon sağladığını söylediğini savundu.

Davis, komutanların ayrıca CBN'nin, militanların faydalandığı bir banka hesabını yürüttüğü iddiasında bulunduğunu açıkladı.

Stephen Davis'in iddiaları, Nijerya genelinde şok etkisi yaratırken, Sosyo-Ekonomik Haklar ve Sorumluluk Projesi (SERAP), Merkez Bankası'ndan, terörizme fon sağladığı iddialarını açıklığa kavuşturmasını talep etti.

Bankanın, SERAP'a gönderdiği, AA muhabirinin elde ettiği 16 Ekim tarihli yazılı açıklamada, söz konusu iddialar reddedildi.

Açıklamada, iddialar üzerine bankanın çeşitli bölümlerinde soruşturma yapıldığı, bunları kanıtlayacak herhangi bir bilgiye ulaşılmadığı belirtildi. Federal hükümetin bankası olarak CNB'nin, sadece hükümet, bakanlıklar, daire başkanlıkları ve ajanslar adına hesap yürüttüğü ifade edildi.

CNB'nin Müdürü Adetokunbo Mumuni, konuyla ilgili açıklama yapmazken, SERAP'ın, konunun aydınlığa kavuşturulması için yaptığı yazılı talebine ilk etapta yanıt vermediği için Merkez Bankası'na karşı açtığı davayı geri çekip çekmeyeceği henüz bilinmiyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler