HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nokia, aldatıcı Lumia 920 reklamı nedeniyle özür diledi

Yeni akıllı telefon ürünü reklamındaki video kaydının başka bir donanımla hazırlandığı ortaya çıkınca, Nokia şirketi özür diledi.

Yeni akıllı telefon ürünü reklamındaki video kaydının başka bir donanımla hazırlandığı ortaya çıkınca, Nokia şirketi özür diledi.

Teknoloji haber sitesi The Verge, reklamdaki bir yansımadan, görüntüyü kaydeden kişinin bir tek mercekli yansıtmalı kamera kullandığını tespit etmişti.

Bunun üzerine Nokia, Lumia 920 reklamındaki görüntülerin yeni piyasaya sürülen akıllı telefon ile çekilmediğini kabul etti.

Cep telefonu devi, reklamda bunun belirtilmemiş olmasının bir hata olduğunu belirterek "oluşturduğu kafa karışıklığı için" özür diledi.

Söz konusu reklam, Lumia 920'nin titreşimleri ortadan kaldıran 'görsel dengeleme özelliğini' (OIS) tanıtmayı amaçlıyor.

Reklamda, ikisi de bisiklete binen sevgililerden biri, kız arkadaşının video görüntüsünü çekiyor.

Ekranın bir bölümünde çekilen bu kareler akarken, diğer bölümünde bu görüntülerin, Nokia ürününün OIS ile nasıl nasıl daha kaliteli ve titreşimsiz olacağı gösteriliyor.

Verilen izlenim, video kaydının, yeni Nokia ürünü ile kaydedildiği yönünde.

Oysa, iki oyuncunun rol aldığı reklamın kayıtları profesyonel donanım kullanılarak çekilmiş.

The Verge haberi üzerine internet blogunda özür dileyen Nokia, şu ifadeleri kullandı: "Bunun sadece OIS özelliğinin bir temsili olduğuna ilişkin kayıt düşmeliydik. Çekim Lumia 920 ile yapılmadı. Yarattığımız kafa karışıklığı nedeniyle özür dileriz."

Şirket daha sonra, yeni ürünle çekilmiş bir video kaydı yayınladı.

İngiltere'deki Ticaret Etiği Enstitüsü Direktörü Pilippa Foster Back, Fin şirketinin reklamın 'göz boyayıcı' yanını fark edip özür dilemesinin iyi olduğunu söyledi.

Direktör, BBC'ye şöyle konuştu: "İster gözden kaçmış olsun, ister kasıtlı; Nokia kendi kendini mahcup duruma düşürdü. Şimdi yeni ürün öncesine göre daha fazla kendini göstermek zorunda."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler