HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Norveç'te içinde 13 kişi bulunan helikopter düştü

İçinde 13 yolcu bulunduğu bildirilen nakliye helikopteri Norveç'in Bergen kenti yakınlarındaki Turoy bölgesinde düştü. Kazadan kurtulan olmadığı belirtiliyor.

Görgü tanıkları helikopterin düşmesi ile birlikte şiddetli bir patlamanın olduğunu söylediler.

Kuzey Denizi'ndeki bir petrol platformuna gitmekte olduğu bildirilen helikopterin düşme anını gören tanıklar helikopterin havada daireler çizdiğini, pervanesinin koparak yere çakıldığını belirtti. Helikopterin düştüğü yerin Turoy yakınlarındaki bir adacık olduğu bildirildi.

Helikopterin Kuzey Denizi'ndeki Gullfaks B petrol ve doğalgaz platformundan dönüş yaptığı sırada düştüğü açıklandı. Gullfaks B platformunu işleten Statoil şirketi, kendi arama-kurtarma ekiplerini bölgeye yönlendirdiğini belirtti.

Bergen Emniyeti Sözcüsü Morten Kronen, helikopterin tamamen parçalandığını söyledi. Norveç gazetesi Verdens Gang'a konuşan Rebecca Andersen adlı bir görgü tanığı, helikopterin pervaneleri koptu ve üzerimize doğru gelmeye başladı. Ardından da çok güçlü bir patlama duyduk" dedi.

Görgü tanıklarının denizde insanlar olduğunu ve bazı kişilerin karaya çıktığını gördüklerini söylemesine rağmen kazadan kurtulan olmadığı bildirildi. Bölgedeki bütün kurtarma ekiplerinin kırmızı alarma geçirilerek bölgeye sevkedildiği öğrenildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler