HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NSU davasının her duruşması 150 bin Euro

Almanya'nın Münih kentinde görülen Nasyonel Sosyalist Yeraltı Terör Örgütü (NSU) davasının her duruşmasının yaklaşık 150 bin Euro‘ya mal olduğu açıklandı.

Davanın görüldüğü Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi başkanı Karl Huber, Münchner Merkür gazetesine yaptığı açıklamada, davanın bu güne kadar yaklaşık 30 milyon Euro‘ya mal olduğunu belirtti.

Huber, personel giderleri ve avukatların giderlerinin 'sabit giderler' olarak kabul edildiği için, bu rakamın azaltılmasının mümkün olmadığını belirterek, "30 milyon Euro gerçekten de büyük bir rakam, hele bir de kurbanların ve kurban yakınlarının bu paradan bir Euro bile alamadıklarını düşünürsek" dedi.

AVUKATLARIN SAYISI ÇOK

Giderlerin yükselmesinin en önemli nedenlerinden birinin görevlendirilen davada görev alan avukatların sayısının çokluğu olduğunu söyleyen mahkeme başkanı Karl Huber, şöyle konuştu:

"Davalara katılan avukatların sayısına bir yasal sınırlama getirmelidir. Yoksa dava uzar gider. NSU davasında 80 yan davacı olması gibi, soykırım davalarında yüzlerce, binlerce kurban da davacı olarak alınır."

22 AYDIR SÜRÜYOR

Almanya'da 22 aydan bu yana süren NSU davasında, Beate Zschaepe, 8'i Türk, 10 kişiyi öldürmeye yardımcı olma ve iki bombalama eylemine katılmakla suçlanıyor.

Zschaepe’nin yanındaki 4 kişi yardım ve yataklık suçundan yargılanıyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler