HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NY Times'tan skandal başlık

Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' operasyonunun ardından çeşitli yorumlar yapan New York Times gazetesi, bu sefer skandal bir ifade kullandı.

Türkiye'nin sınırını tehdit eden DAEŞ'e karşı yapılan askeri operasyon için, 'istila' ifadesini kullanan NY Times, tepkiler üzerine başlığını 'operasyon' kelimesiyle güncelledi.

ABD gazetesi New York Times, Türkiye'nin Cerablus'a yönelik 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla ilgili yayınladığı haberde kullandığı skandal başlıkla tepki çekti. NY Times, başlıkta, "Erdoğan, Suriye istilasıyla askeri gücünü gösterdi diyerek, Türkiye'nin güvenlik tehdidi nedeniyle başlattığı operasyona 'istila' dedi.

Gazetenin skandal yorumunda, "Türkiye'de ordunun içindeki bir kesimin darbeye kalkışması her şeyi değiştirdi" ifadelerine de yer verildi.

PYD'nin yayılması engellendi

Haberde şu ifadeler kullanıldı;

"Ordu içinden bir grubun Türkiye'de darbeye kalkışmasının ardından çok şey değişti. Ordudan binlerce kişi tasfiye edildi. Kısa bir süre sonra Türkiye, Suriye'de DAEŞ'in son kalelerinden olan Cerablus'a operasyon kararı aldı. Sonra Türk tankları, Suriye'ye girdi. Tanklar, Kuzey Suriye'de gürlerken, Suriyeli muhalifler de ilerleme kaydetti. Böylece PYD'nin bölgeye yayılmasının da önüne geçildi"

Türkiye'nin rolü değişti

Bu operasyon ile Türkiye'nin Suriye'de daha belirleyici bir konuma geldiğini belirtengazete, haberine şöyle devam etti;

"Türkiye, bu operasyon ile, Suriye'de daha aktif bir rol oynayan konuma sahip oldu. Muhaliflere verdiği destek ile, onların da kazanma şansını artırdı"


En Çok Aranan Haberler