HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NYT: "Fakir ama gururlu Tarlabaşı..."

Beyoğlu Belediyesi'nin, dünya kenti İstanbul'un Tarlabaşı semtinde gerçekleştirdiği "Kentsel Dönüşüm Projesi"ne yabancı basının ilgisi sürüyor.

NEW YORK (ANKA) - ABD'nin önemli gazetesi New York Times, "Fakir ama gururlu İstanbul, orta sınıf için ıslah edilmeyle karşı karşıya" başlıklı geniş haberinde, Tarlabaşı'ndaki "Kentsel Dönüşüm Projesi"ne dikkat çekti.

Haberde, Tarlabaşı, "Düşük gelirli ve çoğunlukla Kürtlerin yaşadığı bir yer. Türkiye'nin marjinal nüfusu için bir tapınak, İstanbul'un kalbinde" gibi ifadelerle nitelendirildi.

Tarlabaşı sakinleriyle yapılan röportajları, mimar ve kent uzmanlarının görüşlerini yansıtan gazete, bölgede göç, uyuşturucu gibi problemlerin altını çizerek, Tarlabaşı'ndaki tüm evlerin "ıslah edilmediğini" ancak bazı sakinlerin hala gelecekleri konusunda endişeli olduklarını kaydetti.

NYT, "Yeni Tarlabaşı'nın reklamı, Tarlabaşı Bulvarı boyunca yıkık binaları saklayan billboardla yapılıyor. Billboard, açık tenli iş kıyafeti giyen ve bir alışveriş merkezinde gezen kadınları gösteriyor. Bu görüntü, buradaki gerçekten uzak" diye yazdı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler