HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NYT: 'Mısır sessizce Türk darbecilere tezahürat yaptı'

Amerikan New York Times gazetesi Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgili yaptığı bir haberinde, "Mısır'da birçok lider sessizce Türk darbecilere tezahürat yaptı" ifadelerini kullandı.

NYT: 'Mısır sessizce Türk darbecilere tezahürat yaptı'

Türkiye'de darbe girişimi Batı medyasında yoğun biçimde işlenmeye devam edilirken New York Times gazetesi, olayın Mısır'daki yansımalarını irdeledi. Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin çok bozuk olduğunun altını çizen gazete, "Mısır'da birçok lider sessizce Türk darbecilere tezahürat yaptı" sözlerini kullandı.

New York Times Kahire mahreçli haberine "Hafta sonunda Mısırlılar, Türkiye'de askeri güçlerin demokratik biçimde seçilmiş İslami Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırmak için nasıl hareket ettiklerini cankulağını izlediler" sözleriyle girdiği haberinde Türkiye'deki yaşananların birçok Mısırlıyı ülkelerinde üç yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi deviren General Sisi'nin gerçekleştirdiği müdahaleyi hatırlattığını yazdı.

"Birçok Mısırlı da Türkiye'de benzer bir sonuç görmeyi ummuştu" iddiasında bulunan gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da, Mursi'nin görevinden uzaklaştırılmasını ve bunun ardından gerçekleştirilen baskıları eleştirdiğine dikkat çekti.

Bu bağlama Mısır Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkan Vekili Dalia Yusuf'un Mısır'da birçok şahşiyetin Erdoğan'ın görevinden uzaklaştırılmasından mutluluk duyacağı, böylece Mısır'ın Türkiye ile "daha iyi bir ilişkisi olacağı" sözlerini yansıtan NYT, Türkiye ile Mısır arasındaki ihtilafın odağında Mursi'yi hedef alan askeri darbe ve Müslüman Kardeşler'e baskıların bulunduğunun altını çizdi.

NYT, Sisi'nin yanlılarının 15 Temmuz darbe girişimine verdiği tepkilerden örnekleri verirken bir tv sunucusunun "Türkiye'de olup bitenler bir darbe değil, Türk Silahlı Kuvvetler içinden gelen bir devrim" ifadelerine de dikkat çekti. (ANKA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler