HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

NYT'dan Hamas yorumu

Mısır'ın İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanmasına yönelik girişiminin sonuçsuz kalması, Batı'da haber ve yorumlara yol açtı.

New York Times, çok kısa süren "tek taraflı" bir ateşkeşten sonra İsrail ile Gazze'deki Filistinliler arasında "muhaberenin" devam ettiğini, ne İsrail'in ne de Hamas açısından sadece önceki statükoya dönmenin artık pek mümkün görünmediğini yazıyor.

Mısır'ın "geleneksel arabulucu rolünü"nü yeniden üstlenmesinin bile işlerin ne kadar değiştiğini gösterdiğini düşünen gazeteye göre,Kahire'deki yeni liderlik,Hamas'tan çok İsrail'in pozisyonuna yakın bir noktaya geldi. Gazete,İsrail'in Mısır'ın ateskeş önerisini kucaklarken taleplerinin hiç birine yanıt vermeyen koşullar nedeniyle şoke olan Hamas'ın ateşkeşe uymayı reddettiği yorumuna da yer veriyor.

NYT, bazı analistlerin Mısır'ın aslında Hamas'a "tuzak kurduğu" görüşlerini yansıttığı haber analizinde"zayıflamış, askeri ve siyasi liderleri, Gazze'deki ve yurt dışındaki liderleri bölünmüş olan" Hamas'ın ateşkes planına "net bir yanıt" vermediğini de savunduktan sonra, "Uzmanlar, Hamas'ın, Mısır'ın önerisini Pazartesi gecesi açıklamasından önce Mısır liderleri ile pek teması olmadığını, (örgütün) Türkiye veya Katar, namına araya girmesini sağlamak için boşuna çaba harcadığını söylüyorlar" diye yazıyor. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler