HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O polis tazminat talep etti

Eylemler sırasında psikolojik olarak yaralandığını öne süren Pike ve avukatlarının, polis departmanı ile söz konusu tazminat üzerinde anlaşmaya varmak için 13 Ağustos’ta bir araya geleceği belirtildi.

O polis tazminat talep etti

ABD’de 2011 yılında ülke geneline yayılan “Occupy Wall Street” eylemleri sırasında California Üniversitesi’ndeki bir gösteride öğrencilere aşırı dozda biber gazı sıktığı için işinden kovulan, çalıştığı üniversitenin de 1 milyon dolar para cezasına çarptırılmasına neden olan polis John Pike, psikolojik olarak yaralandığını iddia etti. Pike, emniyetten işçi tazminatı almak için dava açtı.

Özel polis birliğine bağlı olan polis memuru Pike, yapmış olduğu hareketin haksız ve mazeretsiz olduğunun tespit edilmesi sonucu olaydan sekiz ay sonra Temmuz 2012’de görevden alınmıştı.

Yerde oturan öğrencilere hiç gereği yokken biber gazı sıkarken görüntülenen videosu İnternette büyük tepki çekmişti.

California Üniversitesi göstericilerin açtığı dava sonucunda toplam 1 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ederken, polislerin bağlı olduğu UN Davis polis departmanı şefi de istifa etmek zorunda kalmıştı.

Polis memuru Pike’ın kimliği uzun süre medyadan saklanmasına rağmen, bağlı olduğu karakolun bilgisayarlarını hack’leyen göstericiler gereksiz yere biber gazı kullanan polis memurunun ismini ve fotoğraflarını ortaya çıkarmışlardı. Olay sonrasında Pike’ın gaz sıkarken çekilen fotoğrafları Photoshop kullanılarak tiye alınmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler