HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O teröristin babası konuştu

ABD'nin Orlando kentindeki bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenleyen Ömer Metin'in babası Sıddık Mir Metin, yaşanan olaydan dolayı özür dileyerek "Ülkedeki bütün vatandaşlar gibi şoke olduk" dedi

O teröristin babası konuştu

WASHINGTON (AA) -NBC News televizyonuna konuşan Sıddık Mir Metin, "Yaşanan olaydan dolayı özür diliyoruz. Aldığı kararlardan haberimiz yoktu. Ülkedeki bütün vatandaşlar gibi biz de şoke olduk” ifadesini kullandı.

Mir Metin, saldırının oğlunun dini inancıyla ilgisinin olmadığını düşündüğünü belirterek "Birkaç ay önce Miami'de iki erkeğin öpüştüğünü görmüş ve çok sinirlenmişti. Belki bu sebep olabilir” diye konuştu.

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, saldırganın, ismini açıklamak istemeyen eski eşi de "Evli olduğumuz süre içerisinde Ömer Metin bana sürekli şiddet uyguluyordu. Çamaşır veya bulaşığı bahane edip beni döverdi" dedi.

Ömer Metin'le internet üzerinden 8 yıl önce tanıştığını belirten eski eş, onunla evlenmek için Florida'ya taşındığını söyledi.

Orlando Emniyet Müdürü John Mina, silahlı bir saldırganın saat 02.02'de (TSİ 09.02) şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde bulunanları rehin aldığını, saat 05.00 civarında da SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler