HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O ülkelere gidecekler dikkat! Dışişleri'nden flaş uyarı

Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Karayipler'de etkili olan Irma Kasırgası nedeniyle Türk vatandaşları için seyahat uyarısı yayınladı. Öte yandan Kasırganın en çok zarar verdiği yerler, karaya ilk çıktığı nokta olan Barbuda Adası ile bir sonraki durağı St. Martin oldu. Binaların çoğunun enkaza döndüğü iki ada, neredeyse haritadan silindi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Karayipler Bölgesinde ortaya çıkan ve en yüksek seviye olan 'Kategori 5' olarak sınıflandırılan 'İrma kasırgası', Karayipler ve Amerika Birleşik Devletlerinin Florida Eyaleti ile sözkonusu bölgelerin etrafındaki alanlarda etkili olmaktadır. Bu çerçevede, vatandaşlarımızın zorunlu kalmadıkça önümüzdeki günlerde sözkonusu bölgelere seyahat etmekten kaçınmalarında fayda bulunmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Bu arada binaların çoğunun enkaza döndüğü iki ada, neredeyse haritadan silindi.

Küçük ada Barbuda'da evlerin yüzde 95'i hasar gördü, 1800 nüfusun en az 1400'ü evsiz kaldı. Barbuda Adası'nın başbakanı Gaston Browne, "Havadan yaptığımız araştırmaya göre Ada'daki evlerin ve binaların yüzde 95'i bir şekilde zarara uğratmış vaziyette. Gerçekten bu durumu görmek çok üzücü. Ada'da yaşanması zor gözüküyor" dedi.

Barbuda'da bir aile yıkılan evlerinden kaçmaya çalışırken iki yaşındaki çocukları öldü. Irma, St. Martin adasında yer alan Karayipler'in en büyük üçüncü havalimanını haritadan sildi, havalimanı artık yok. Bir başka turistik ada Anguilla'da da havalimanı ayakta değil. St. Barts ve St. Martin adalarını dün vuran kasırga, binaları yıktı ve metrelerce yüksekliği bulan sellere yol açtı. Leeward Adaları'nda 3,4 metre yüksekliğinde dalgalara yol açan Irma Kasırgası, Turks ve Caicos Adaları'nda hafta sonuna doğru 6 metrelik dalgalar oluşturabilir.

DHA


En Çok Aranan Haberler