HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'O ülkeyi 11 Şubat'a kadar terk edin'

Türkiye'den yayın yapan ve Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketine yakınlığıyla bilinen bazı televizyon kanallarındaki açıklamalar tartışma yarattı.

'O ülkeyi 11 Şubat'a kadar terk edin'

Sina bölgesi başta olmak üzere Mısır’da son dönemde şiddet yeniden tırmandı. Sina’daki saldırıların ardından, Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, terörist ilan edilirken, İstanbul’dan yayın yapan Müslüman Kardeşler yanlısı televizyonlarda da şiddet ve öldürme çağrıları dikkat çekiyor

TERÖR ÇAĞRISI İSTANBUL'DAN

Bunlardan Dubai’den yayın yapan Al Aan’dan farklı olarak İstanbul’dan yayın yapan Mısır Al Aan (Şimdi Mısır) adlı kanalda yapılan yayında sunucu, “Onun güvenlik görevlilerini öldürün. Görevlilerin eşlerine söylemek durumundayım, kocanız öldürülecek. Bugün olmazsa, yarın ya da bir sonraki gün öldürülecek. Size söylemem lazım, eğer gösteriler mart ayına kadar bu şekilde devam ederse, Kirli Köpek’in (Sisi) yarattığı mart konferansı başarısız olacak. Kral Abdullah’ın ölmesiyle Sisi’nin omurgası kırıldı” diyor.

'11 ŞUBAT'A KADAR ÜLKEYİ TERK EDİN'

Bu yayınlar Kralın ölümüyle birlikte Müslüman Kardeşler (İhvan) yanlılarının “direnişe yeniden geçmesi” olarak yorumlanırken, yine İstanbul'dan yayın yapan Rabia kanalında da Mart ayındaki zirve öncesinde yabancılara ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapıldı.

Rus resmi haber ajansı Sputnik'in iddiasına göre, "Rabia" isimli televizyon kanalında yayımlanan ve Müslüman Kardeşleri bünyesindeki "Devrimci Gençlik Liderliği" isimli oluşum tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada, Mısır'daki yabancılardan 11 Şubat'a kadar ülkeyi terk etmeleri istendi.

Yabancı şirketler ve diplomatik temsiciliklerden de faaliyetlerine son vermeleri talep edilen açıklamada, söz konusu talep yerine gelmezse fiziksel şiddetle karşılaşabilecekleri belirtildi.

Rabia televizyonunun sunucusu tarafından okunan bu açıklamanın ardından kanalın Facebook sayfasından yapılan bilgilendirmede, Rabia kanalının "şiddete karşı" olduğu vurgulandı. Kanal, yayında okunan açıklamanın sadece stüdyoda tartışılan bir konu olduğunu belirtti.

'POLİSİ ÖLDÜRÜN AİLELERİNE DOKUNMAYIN'

Müslüman Kardeşler’in iktidara gelişinin sembolü olan 25 Ocak ile birlikte yeniden gösteriler düzenlenirken, Mısır medyasının bu gösterilere yer vermemesi nedeniyle gözler Türkiye’den yayın yapan kanallara çevrildi. Bu kanallar arasında ayrıca Mükemmilin, Şark gibi çok sayıda yayın kuruluşu da yer alıyor. Mükemmilin kanalında ise “Eylemcileri öldüren polislere istediğinizi yapın ama ailelerine dokunmayın” gibi çağrıların yapıldığı belirtildi.

SİSİ TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Sina’daki saldırının ardından üst düzey güvenlik toplantısı yapan ve terör karşıtı askeri birlik oluşturan Sisi, Müslüman Kardeşler’i suçladı. Sisi, “dünyanın en güçlü terör örgütü” olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler’e destek veren ülkeler olduğunu söyledi. Sisi, açıklamasında doğrudan Türkiye’nin adını anmadı ama “O kadar güçlü bir örgüt ki bazı ülkelerin liderleri de İhvancıdır ve bu ülkeler Mısır’ı rahat bırakmayacak” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler