HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama, Erdoğan'a haber vermiş

ABD'nin Kobani'de YPG güçlerine yaptığı silah yardımı yerine ulaştı.

Obama, Erdoğan'a haber vermiş

Amerikan ordusu, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden temin edilen 27 koli silah, mühimmat ve tıbbi malzemeyi, C-130 kargo uçaklarıyla Kürt güçlere attı. Örgüt, silah ve mühimmatların görüntülerini sosyal medya üzerinden de paylaştı. Kamyonlara yüklenmiş silah ve mühimmatların fotoğrafları yayınlandı.

'Obama, Erdoğan'a haber verdi'

Beyaz Saray yetkilileri ABD Başkanı Barack Obama’nın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Pazar günü yaptıkları telefon görüşmesi sırasında Kobani’ye havadan yapacakları yardımla ilgili bilgi verdiğini açıkladı.

Üst düzey bir yetkili Obama’nın Erdoğan‘ı “niyeti ve ABD’nin buna verdiği önem konusunda haberdar ettiğini” belirtti.

Bir açıklama da Kerry'den

Öte yandan ABD Dışişeri Bakanı Kerry de Endozenya’da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kerry yaptığı açıklamalarda “Türk müttefiklerimize büyük saygıyla şunu söylememe izin verin: onların herhangi bir terörist gruba muhalefetini ve özellikle PKK ile yaşadıkları zorlukları tamamen anlıyoruz. Ancak IŞİD’i etkisiz hale getirmek ve yok etmek için bir koalisyon kurduk ve IŞİD şu anda Kobani denen bu yerde çok büyük sayılarla kendini gösteriyor” dedi.

IŞİD’in Kobani’de yaşayan küçük bir gruba saldırdığını hatırlatan Kerry “Dostumuz Türklerin karşı çıktığı (örgütün) dalı bir grup olsa da bu insanlar IŞİD’e karşı kahramanca savaşıyor ve biz gözümüzü hedeften ayıramayız” dedi. Kerry hem kendisini hem de Başkan Obama’nın muhataplarına bunun Amerikan politikasında bir değişiklik anlamına gelmediğini çok net şekilde anlattığını ifade etti.

Kerry mevkidaşlarıyla yaptıkları konuşmaların içeriği ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Çok net şekilde söylediğimiz şey şu oldu: ‘Orada (bu mücadeleye) devam edecek peşmerge ya da diğer grupları içeri sokmamıza yardım edin, o zaman bunu yapmamıza gerek kalmayacak.’”

Erdoğan ‘evet diyemeyiz’ demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin PYD’ye silah desteği vermesi ihtimali ile ilgili “PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO’da beraber olduğumuz Amerika’nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden ‘evet’ ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, böyle bir şeye de biz ‘evet’ diyemeyiz” demişti. ABD ve PYD geçen hafta pazar günü Paris’te ilk kez direkt olarak temas kurmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler