HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama ve Merkel'den flaş Ukrayna açıklaması

ABD Başkanı Obama, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşacak olmasıyla ilgili olarak,'Bizim çalışma şeklimiz böyle' dedi.

Obama ve Merkel'den flaş Ukrayna açıklaması

ABD Başkanı Obama, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşacak olmasıyla ilgili olarak, ülkelerindeki seçimlere kısa süre kala liderleri davet etmeme yönünde protokolleri bulunduğunu belirterek, "Almanya'da da seçimlere iki hafta kalsaydı Angela'yı da davet etmezdik, o da zaten talepte bulunmazdı. Bizim çalışma şeklimiz böyle. ABD ve İsrail ilişkileri de belirli bir partiye bağlı değil, ilişkilerimiz partilerin ötesinde bir ilişki" dedi.

ABD Başkanı Obama, Ukrayna meselesinde, eğer diplomasi başarısız olursa, silah yardımı konusunun seçenekler arasında olduğunu ama bu konuda henüz kararını vermediğini ifade etti. Obama, amaçlarının, başarısız, etrafı çevrilmiş ve zayıflatılmış değil, kendileriyle partner olan güçlü ve refah içindeki bir Rusya olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Merkel, Ukrayna sorununda çözüm sağlanamaması durumunda ABD ve AB'nin sonraki seçenekleri birlikte değerlendireceğini söyledi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler