HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama'dan Erdoğan'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama bugün telefon görüşmesi yaptı. Obama hem taziyelerini iletti hem de İsrail'le düzelen ilişkiler için Türkiye'yi tebrik etti

Obama'dan Erdoğan'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Obama ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bit telefon görüşmesi gerçekleşti. Açıklamaya göre, Obama, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye ile yakın dayanışma içinde olduklarını" vurguladı. Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve tüm Türkiye halkına taziye dileklerinde bulundu.

-OBAMA'YA TEŞEKKÜR-

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada Erdoğan-Obama görüşmesinin detaylarına ilişkin, "Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi ve Rusya ile ilişkilerin yeniden canlandırması için atılan cesur adımlardan dolayı ABD Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanımıza tebriklerini ilettiği görüşmede, bu gelişmelerin terörle mücadeleyi güçlendireceğine de değinilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da duyarlılığından dolayı Sayın Obama'ya teşekkürlerini iletmiştir" denildi.

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı göndermişti.

BEYAZ SARAY: OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray, ABD Barack Obama'nın saldırıya ilişkin bilgileri yakından takip ettiğini duyurmuştu.

Beyaz Saray açıklamasında, terörle mücadele konusunda Türkiye'ye verilen desteğin altı çizilmişti.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler