HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama'dan, kongreye çağrı

ABD Başkanı Barack Obama “Ekonomide, bireysel ve Amerikan başarısının göstergesi iyi bir eğitimden geçmektedir” dediği haftalık olağan konuşmasında Kongre’yi eğitim alanında harekete geçmeye çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde Las Vegasta bulunan Nevada Üniversitesi'nde yaptığı konuşmasını anımsatan Obama, öğrencilerle öğrenim kredisinin nasıl daha hesaplı hale getirilebileceğini konuştuklarını belirtti. Eğitimin yatırım olduğunu belirten Obama, “Bugünün ekonomisinde başarının en iyi yöntemi iyi bir eğitimdir. Bu yalnızca bireysel başarılarımızda değil aynı zamanda Amerika’nın başarısı içinde geçerlidir” dedi.

Amerika genelinde on binlerce öğretmenin görevinden olduğunu kaydeden ABD Başkanı Barack Obama, yalnızca Pennsylvania’da 9 bin, Ohio’da ise 7 bin civarında eğitimcinin olduğunu söyledi. Obama, “Son 3 yılda eğitim alanında 250 bin eğitimciyi kaybettik. Bunun ülkemiz için ne anlama geldiğini düşünün” dedi.

Zorlu bir dönemden geçildiğini belirten Obama, eyalet yönetimlerinin sınırlı kaynakları olduğunu ancak ülkede ihtiyaç duyulan en son şeyin öğretmen eksikliği olduğunu ifade etti. Kendi dönemlerinde eğitimcilerin okullarda kalmasını sağlamak için gerekli yardımın sunulduğunu belirten Obama, daha fazlasının yapılması gerektiğini söyleyerek Kongre’nin bu bağlamda önümüzdeki aylar içinde harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleşen her gelişmenin kontrol edilemeyeceğini ancak ülkedeki gelişmelerin kontrol edilebileceğini dile getiren Obama, “Ekonomimizi güçlendirmek için hemen şimdi atılacak çok adım var. Eğitimciler ile öğrencilerin bir arada olması da bu adımlardan biri. Ve eylemsizlik için hiçbir bahane olmamalıdır. Bu yılın bir seçim yılı olduğunu biliyorum. Ama bazı şeyler seçimlerden ve politikadan daha önemlidir ve büyüktür. O nedenle Kongre’nin eğitimcilerin tekrardan görevlerine gelmesine yardımcı olmak için doğru olanı yapmasını umuyoruz. Artık beklemeyi göze alamayız” dedi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler