HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Obama'nın IŞİD planına Temsilciler Meclisi onayı

ABD Başkanı Barack Obama'nın geçen hafta IŞİD'e karşı açıkladığı ve Suriye'deki "ılımlı" muhalif grupları silahlandırmayı öngören planı Temsilciler Meclisi tarafından onaylandı. Planın öngördüğü bütçe 500 milyon dolar.

Obama'nın IŞİD planına Temsilciler Meclisi onayı

ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisine İslam Devleti adını veren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı açıkladığı eylem planı Temsilciler Meclisi tarafından onaylandı.

Plan IŞİD'e karşı Suriye'de "ılımlı" muhalefet gruplarının silahlandırılmasını ve eğitilmesini öngörüyor.

Cumhuriyetçilerin ağırlıkta olduğu mecliste onaylanan planın Senato'dan da geçmesi bekleniyor.

Plan 156'ya karşı 273 oy ile kabul edildi. Muhalif grupları eğitmek ve silahlandırmak için 500 milyon dolar harcanacak.

Obama Irak ve Suriye'de önemli büyüklükte alanların kontrolünü eline geçiren IŞİD'e karşı planını geçen hafta açıklamış, bugün ise ABD birliklerinin kara harekatı için Irak'a gitmeyeceğini tekrar etmişti. IŞİD'e karşı plan dahilinde ABD bölgedeki 40 ülkeyi de işbirliğine çağırmıştı.

Obama, IŞİD'e Suriye topraklarında da saldırı düzenleyebileceklerini söylemiş, bu açıklama Suriye'nin ve Rusya'nin tepkisini çekmişti. Suriye meclis başkanı imzası ile ABD'ye gönderilen bir mektupta ABD'ye IŞİD'e karşı Suriye rejimi ile işbirliği yapması çağrısında bulunulmuştu. Rusya da daha önce Suriye topraklarında yapılacak olan bir ABD saldırısının uluslararası hukukun ihlali olacağını söylemişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler